Έρχονται κάλπες…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα εύστοχο σχόλιο ανήρτησε στο fb ο Πατρινός δικηγόρος -ε εργατολόγος ΔΙονύσης Τεμπονέρας, μγια την πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού:

Ο παραλογισμός της σύνδεσης του κατώτατου μισθού με το αφορολόγητο των ελευθέρων επαγγελματιών, που εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση ως κλέφτες και ψεύτες, οδηγεί σε επιπλέον φόρους μέχρι και 200 ευρώ για το 80% των μικρομεσαίων.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις(έως 9 εργαζόμενους) απασχολούν το 46,6% των εργαζομένων της χώρας. Οι μεγάλες επιχειρήσεις απασχολούν μόλις το 16,5% των εργαζομένων στη χώρα.
Από την αύξηση του κατώτατου μισθού (που είναι σωστή και επιβεβλημένη αλλά θα έπρεπε να συνοδεύεται με μέτρα στήριξης των ΜμΕ) επιβαρύνονται ουσιαστικά μόνο οι μικρομεσαίοι:
α) Προφανώς με την αύξηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους
β) Με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ, αυξάνεται και η βάση υπολογισμού του ελάχιστου φόρου στα 11.630 ευρώ(από 10.920) και ως εκ τούτου, από το 2025, και ο φόρος στα 1.258 ευρώ(από 1.102 ευρώ).
γ) Η δέσμευση της κυβέρνησης για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ το 2027 θα οδηγήσει σε επιπλέον φοροεπιδρομή απέναντι στους ελευθέρους επαγγελματίες.
Τελικά, η κυβέρνηση νομοθετεί για την αύξηση του κατώτατου μισθού, χωρίς να δαπανά ούτε ένα ευρώ και εισπράττει από φόρους από τους ελεύθερους επαγγελματίες που υφίστανται τις συνέπειες της αύξηση του αφορολογήτου.
Όλα αυτά την ώρα που οι εισηγμένες ΑΕ ξεχειλώνουν από τα κέρδη και οι μικρομεσαίοι στενάζουν ενώ στα κανάλια η κυβέρνηση των απατεώνων φωνάζει «Μειώνουμε τους φόρους».
Έρχονται κάλπες…
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.