Κύπελλο Ισπανίας: Θριαμβευτική πρόκριση για την Μπιλμπάο που βλέπει… τρόπαιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας πανηγύρισε η Μπιλμπάο που διέσυρε με 3-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης στο καυτό «Σαν Μαμές»!

Έτσι, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ντούμπλαρε τις νίκες της μετά και το «διπλό» (0-1) στον πρώτο αγώνα του «Γουάντα Μετροπολιτάνο» και προκρίθηκε στο μεγάλο ραντεβού στο «Καρτούχα» της Σεβίλλης. Εκεί όπου στις 6 Απριλίου θα κονταροχτυπηθεί με την τρομερή Μαγιόρκα

Πριν τη σέντρα του παιχνιδιού, οι οπαδοί των γηπεδούχων δημιούργησαν από τη μία ατμόσφαιρα εντυπωσιακή και από την άλλη θλιβερή. Και αυτό διότι μερίδα των οπαδών τους επιτέθηκαν σε εκείνους των «ροχιμπλάνκος», με τον πρόεδρο των Μαδριλένων, Ενρίκε Σερέζο, να δηλώνει ότι ένας οπαδός της Ατλέτικο μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Σε ό, τι αφορά το αγωνιστικό σκέλος τώρα, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που είχαν τις πρώτες ευκαιρίες, όπως εκείνη του Λίνο στο 6′. Παρόλα αυτά, η Μπιλμπάο ήταν αυτή που σκόραρε και μάλιστα δύο φορές πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Μάλιστα τα γκολ αποτέλεσαν… οικογενειακή υπόθεση. Στο 13′, λοιπόν, ο Νίκο Γουίλιαμς σέντραρε από αριστερά, για να έρθει ο Ινιάκι Γουίλιαμς και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τρομερό βολ πλανέ. Στο 42′ τα δύο αδέλφια άλλαξαν ρόλους, με τον πρώτο (και μικρότερο κατά οκτώ χρόνια) να σημειώνει το 2-0.

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος μισή ώρα πριν με το γκολ του Γκουρουθέτα από την τυπική ολοκλήρωσή της, με το κατάμεστο «Σαν Μαμές» (ρεκόρ προσέλευσης με 52.061 θεατές) να γιορτάζει για την επιτυχία της ομάδας του, η οποία θα κυνηγήσει στην Σεβίλλη το 24ο Κύπελλο της ιστορίας της και πρώτο μετά από τέσσερις δεκαετίες.

Η Ατλέτικο προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής, αλλά οι Μοράτα, Ρικέλμε και Ντεπάι απέτυχαν να νικήσουν τον Αγκιρεθαμπάλα, ο οποίος πήρε μέρος στο… πάρτι με μερικές καθοριστικές αποκρούσεις για να κρατήσει το μηδέν κόντρα στους «ροχιμπλάνκος σε 180 λεπτά.

ΠΗΓΗ: filathlos.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.