Παναθηναϊκός – Αστέρας 2-0: Νίκησε κούραση, τραυματισμούς και πάει στην Τούμπα για την κορυφή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στη Stoiximan Super League σε ένα παιχνίδι στο οποίο η νίκη, ανεξαρτήτου σκορ, ήταν το μοναδικό ζητούμενο για το τριφύλλι που παρατάχθηκε με πολλές απουσίες για την αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα.

Το τριφύλλι πήρε τη νίκη με 2-0 με σκόρερ τους Αϊτόρ – Γεντβάι στο δεύτερο μέρος, βρέθηκε ξανά στην κορυφή μαζί με τον ΠΑΟΚ και πλέον θα πάει στο ντέρμπι της Τούμπας την επόμενη εβδομάδα με στόχο να μείνει μόνος πρώτος και να πάρει κεφάλι στη βαθμολογία.

Ο Παναθηναϊκός κρατάει μόνο τη νίκη από το ματς με τον Αστέρα, την επιστροφή του Αϊτόρ στα γκολ ενώ και στην αναμέτρηση με τους Αρκάδες είδε τους Βέρμπιτς και Σπόραρ να αποχωρούν τραυματίες.

Ο Αϊτόρ ήταν αυτός που ξεκλείδωσε την άμυνα του Αστέρα με πλασέ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον πάγκο του Παναθηναϊκού να ξεσπάει.

Η νίκη “κλείδωσε” με τον Γεντβάι να σκοράρει για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά απ’ αυτό κόντρα στην ΑΕΚ καθώς ο Κροάτης βρήκε και πάλι δίχτυα με κεφαλιά.

Τα πλάνα του Τερίμ
Ο Φατίχ Τερίμ κατέβασε τον Παναθηναϊκό στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με δύο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που έπαιξε στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και αυτές αναγκαστικές. Οι Χουάνκαρ (τραυματίας) και Βιλένα (τιμωρημένος) δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής και τις θέσεις τους πήραν οι Μλαντένοβιτς – Πέρεθ.

Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Λοντίγκιν με τον Βαγιαννίδη να παίξει στα δεξιά και τον Μλαντένοβιτς αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας διατηρήθηκαν οι Γεντβάι – Αράο. Μπροστά τους έπαιξαν οι Πέρεθ-Κώτσιρας στην τριάδα αγωνίστηκαν ξανά οι Βέρμπιτς – Μαντσίνι και Μπερνάρ πίσω από τον Σπόραρ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Ράσταβατς που είχε και αυτός να αντιμετωπίσει κάποιες σημαντικές απουσίες καθώς παρατάχθηκε χωρίς τους Παπαδόπουλο και Μιριτέλο κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό.

Οι πράσινοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης από τα πρώτα λεπτά του αγώνα αλλά χωρίς να μπορούν να πατήσουν στην περιοχή του Αστέρα και αν γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Γραμματικάκη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (86′ Λημνιός), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πέρεθ (86′ Ακαϊντίν), Μπερνάρ (86′ Ζέκα), Βέρμπιτς (27′ Αϊτόρ), Μαντσίνι, Σπόραρ (61′ Τσοκάι).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Γραμματικάκης, Χουχούμης (86′ Άλβαρες), Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Γκαρθία, Σουρλής (58′ Ζουγκλής), Αλάγκμπε, Μουνάφο, Σίτο (46′ Κρεσπί), Μάντζης, Καλτσάς (72′ Μπαρτόλο).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.