Μεσολόγγι: “Φύλλο και φτερό” το τετράδιο του Μπάμπη με τα ονόματα και τα ποσά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι, δύο ημέρες μετά τον εντοπισμό της σορού του σε βαλτώδη περιοχή.

Η ΕΛ.ΑΣ εστιάζει στον εντοπισμό του κυνηγετικού όπλου που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του άτυχου 31χρονου, που θα δώσει χρήσιμες απαντήσεις.

Σημειώνεται πως στο σημείο του εγκλήματος εντοπίστηκε ένας κενός κάλυκας κυνηγετικού φυσιγγίου από 10βολο, το οποίο θεωρούν οι Αρχές πως είναι το επίμαχο φυσίγγιο που χρησιμοποιήθηκε στο φόνο, καθώς είναι της ίδιας μάρκας και τύπου με αυτά που βρέθηκαν στα ρούχα του θύματος. Ωστόσο, καθώς τα πυρομαχικά των κυνηγετικών όπλων προέρχονται από λειόκανα όπλα, δεν δίνουν βαλλιστικό αποτύπωμα, παρά μόνο αν συνοδεύονται στην εξέταση από το όπλο που χρησιμοποιήθηκε.

Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να βρεθεί το όπλο, γι’ αυτό και έχει κληθεί συνεργείο ναρκαλιευτών του Στρατού από τα Ιωάννινα για να βοηθήσει στις έρευνες.

Σημαντικό, βεβαίως, είναι να βρεθεί και το κινητό του θύματος, ωστόσο τα στίγματα της κινητής που έχουν συμπεριληφθεί στην δικογραφία προέρχονται από το κινητό του θύματος πριν αυτό απενεργοποιηθεί.

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο έχει μπει κι ένα τετράδιο που κρατούσε ο 31χρονος, με σημειώσεις και ονόματα συγκεκριμένων ανθρώπων, στους οποίους είχε δανείσει διάφορα ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, αναζητώντας στοιχεία σχετικά με την εξαφάνιση του Μπάμπη, οι Αρχές κατέσχεσαν από το σπίτι του ένα μπλε τετράδιο, στο οποίο εντοπίστηκαν σημειώσεις με ημερομηνίες, αριθμούς, τοποθεσίες και ονόματα, κάποια εκ των οποίων παραπέμπουν προφανώς σε χρηματικά ποσά.

Ανάμεσα σε αυτά φέρεται να βρίσκεται το όνομα του κατηγορούμενου για τη δολοφονία κρεοπώλη. Όσον αφορά κάποια από τα υπόλοιπα ονόματα, φέρεται να κατέθεσαν επωνύμως στις Αρχές, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ποσά που χρωστούσαν στον 31χρονο, μικρότερα πάντως από αυτό του 50χρονου κρεοπώλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 31χρονος φέρεται να ασχολείτο με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Μεσολόγγι: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 31χρονο

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του 31χρονου Μπάμπη.

Το θύμα, εκτιμά ο ιατροδικαστής, εβλήθη μία φορά από 10βολο, όντας πιθανόν σκυμμένος στις καλαμιές, ίσως σε μία προσπάθεια να κρυφτεί από τον διώκτη του, από κοντινή απόσταση και από ψηλά, με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλαπλά και διαμπερή τραύματα στο σώμα του.

Στο σημείο δεν εντοπίστηκαν ίχνη σύρσης, που σημαίνει ότι το μέρος όπου βρέθηκε νεκρός ο 31χρονος είναι και το σημείο που έχασε τη ζωή του. Αν και δεν υπάρχει έως τώρα στοιχείο εμπλοκής τυχόν συνεργού, δεν μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο από τις Αρχές.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.