ΠΑΟΚ – Λαμία 3-0: Τριάρα με τον Κωνσταντέλια σε μεγάλα κέφια και δεύτερη θέση ο δικέφαλος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τέσσερις μέρες μετά την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Conference League μετά τη νίκη στη Γερμανία επί της Άιντραχτ ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τη Λαμία για τη 13η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Stoiximan Super League και η ομάδα του Λουτσέσκου παρά τις αλλαγές στο αρχικό της σχήμα, παρουσιάστηκε σοβαρή και δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 3-0 και να ανέβει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ο Κωνσταντέλιας που είχε κέφια καθώς σκόραρε, είχε ασίστ ενώ ο Λουτσέσκου είδε τους δύο πλάγιους μπακ του να χρίζονται σκόρερ, κάτι πολύ σπάνιο σε ένα παιχνίδι.

Ο “Ντέλιας” ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με πλασέ στο ύψος του πέναλτι. Για να ακολουθήσει το 2-0 από τον Ράφα Σοάρες ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Σάστρε. Στα θετικά για τον ΠΑΟΚ και το ντεμπούτο του Μάρκος Αντόνιο αλλά και η επιστροφή των Τζίμα και Λύρατζη.

Η Λαμία από την πλευρά της όπως έχει κάνει σε κάθε ματς παρατάχθηκε στην Τούμπα με σκοπό να παίξει ποδόσφαιρο και έπαιξε αρκετά ανοιχτά και αυτό δείχνουν οι 15 τελικές που έκανε προς την εστία του Κοτάρσκι αλλά με μόλις έξι εξ αυτών να βρίσκουν εστία.

Οκτώ αλλαγές από τον Λουτσέσκου
Ο Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με οκτώ αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι επί της Άιντραχτ καθώς μόνο οι Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες και Τάισον παρέμειναν στο αρχικό σχήμα με τους Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδη, Σβαμπ, Τσιγγάρα, Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλια και Μπράντον Τόμας να παίρνουν θέση στην ενδεκάδα.

Παρά τις αλλαγές όμως η φιλοσοφία και η λογική του ΠΑΟΚ δεν άλλαξε. Κατοχή μπάλας, κυκλοφορία, γρήγορη μετάβαση και προσπάθεια για ένα γρήγορο γκολ.

Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς κάποια φάση για τις δύο ομάδες με τους γηπεδούχους στο 12′ να απειλούν πρώτοι με ένα σουτ του Τάισον το οποίο έφυγε αρκετά πάνω από την εστία του Κοσέλεφ. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπράντον Τόμας με προβολή κατάφερε να απειλήσει αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων μπλόκαρε τη μπάλα.

Ένα σουτ εκτός εστίας του Τάισον στο 17′ και ένα εντός εστίας από τον Μπράντον Τόμας στο 18′ έδωσαν συνέχεια στην επιθετική πνοή του ΠΑΟΚ ενώ στο 20′ ο Καρλίτος από πλευράς Λαμίας επειχείρησε από μακριά να νικήσει τον Κοτάρσκι αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το άγγιγμα του Κωνσταντέλια
Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Γιάννη Κωνσταντέλια στο 21′ να βρίσκει δίχτυα. Οι γηπεδούχοι γύρισαν τη μπάλα εκτός περιοχής, ο Τάισον έκανε μια παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά με τον διεθνή μέσο να βρίσκεται στο ύψος του πέναλτι και με ένα σουτ κάτω από τα πόδια του Κορνέζου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της ομάδας του Λουτσέσκου.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Σβαμπ με ωραίο τακουνάκι από τα δεξιά έβγαλε τον Μπράντον Τόμας μέσα στην περιοχή. Αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Κοσέλεφ να διώχνει με το πόδι.

Οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για να κάνουν δύο τα τέρματα τους στο 38′. Ο Τσιγγάρας πίεσε, έκλεψε τη μπάλα, αυτή έφτασε μέσα στην περιοχή στον Μπράντον Τόμας, αυτός καθυστέρησε, σε δύο χρόνους δεν σούταρε, έδωσε δεξιά στον Ντεσπόντοφ ο οποίος έκανε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει στα σώματα.

Κοντά στο 1-1 η Λαμία, έκανε το 2-0 ο ΠΑΟΚ
Η Λαμία είχε τις στιγμές της στο ματς με τον ΠΑΟΚ και δη στο πρώτο μέρος είχε ένα δίλεπτο από το 39 έως το 41′ που κατασκήνωσε στην περιοχή του Κοτάρσκι. Αρχικά ο Τζανδάρης έκανε ένα σουτ το οποίο έφυγε έξω. Εν συνεχεία μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Μαρτίνεθ που επιχείρησε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής με τον Κροάτη κίπερ του ΠΑΟΚ να αποκρούει με επέμβαση στην αριστερή του γωνία.

Αφού δεν έγινε το 1-1 από τη Λαμία ο ΠΑΟΚ βρήκε και δεύτερο γκολ και “κλειδώσε” το τρίποντο. Στο 43′ ο Κωνσταντέλιας μπήκε από τα αριστερά, έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Τζανδάρης προσπάθησε με τάκλιν να διώξει τη μπάλα, αλλά την έστειλε στον Ράφα Σοάρες που είχε πατήσει περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Κοσέλεφ για το 2-0 του ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες με τη Λαμία να απειλεί πρώτη με τον Καρλίτος στο 50′ αλλά ο Κοτάρσκι ήταν εκεί και έδιωξε σε κόρνερ. Ενώ μετά την εκτέλεση του κόρνερ η κεφαλιά του Κορνέζου από πλευράς Λαμίας έφυγε έξω. Στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Ισπανός φορ βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής με τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Ασίστ “Ντέλια”, γκολ ο Σάστρε
Στην πρώτη του τελική στο δεύτερο ημίχρονο στο 57′ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει και τρίτο γκολ. Σε όμορφη αντεπίθεση ο “Ντέλιας” έγινε κάτοχος της μπάλας, είδε την κίνηση του Ντεσπόντοφ αλλά δεν του πέρασε τη μπάλα, την άνοιξε την κατάλληλη στιγμή δεξιά στον Σάστρε που πάτησε περιοχή και με άψογο τελείωμα ο Ισπανός μπακ έγραψε το 3-0 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Κωνσταντέλιας επιχείρησε ένα σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Κοσέλεφ. Ενώ άστοχο ήταν και το σουτ του Έλληνα διεθνή μέσου στο 74′.

Ντεμπούτο για Μάρκος Αντόνιο
Με το σκορ στο 3-0 ο Λουτσέσκου βρήκε την ευκαιρία να ρίξει στο ματς τον Μάρκος Αντόνιο. Τον πέρασε στο παιχνίδι αντί του Στέφαν Σβαμπ και αγωνίστηκε για είκοσι λεπτά μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης έχοντας αφήσει πίσω του τον τραυματισμό του που τον συνόδευε από τον ερχομό του από τη Λάτσιο. Ενώ εν συνεχεία ο Ρουμάνος έβαλε στο παιχνίδι και τους Σάστρε, Τζίμα για να τους δώσει χρόνο συμμετοχής.

Ο ΠΑΟΚ δεν έριξε το ρυθμό του με τον Τάισον στο 85′ να ψάχνει το γκολ αλλά το σουτ από το ύψος του πέναλτι έδιωξε σωτήρια ο Κοσέλεφ. Ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Οζντόεφ πέρασε λίγο έξω.

Το ματς ολοκληρώθηκε με δύο τελικές από πλευρές Λαμίας. Αρχικά στο 89′ ο Τσιλιανίδης έκανε την ενέργεια και το σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκτός περιοχής ενώ στο 90+1′ ο Σίντκλεϊ βρέθηκε σε θέση βολής με τον Κοτάρσκι να αποκρούει τη μπάλα.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (83′ Λύρατζης), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (76′ Μάρκος Αντόνιο), Τσιγγάρας (70′ Οζντόεφ), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (83′ Τζίμας), Τάισον, Μπράντον Τόμας (70′ Σαμάτα).

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ, Σλίβκα, Σαντάνα (59′ Μάλτσι), Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (60′ Τόσιτς), Τσιλούλης, Καρλίτος (73′ Λόνγκο).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.