Μητσοτάκης: «Υποχρέωση της Ελλάδας είναι τα άτομα με αναπηρία να κατακτήσουν τη θέση που δικαιούνται»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην ημερίδα της Εθνικής Συνοσμπονδίας Ατόμων με Αναπηρία με τίτλο: «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Εθνική Στρατηγική 2024-2030» μίλησε το πρωί της Δευτέρας (4/12) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας είναι τα άτομα με αναπηρία να κατακτήσουν τη θέση που δικαιούνται στη ζωή», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί, για τα άτομα με αναπηρία ανέφερε πως «πέτυχαμε την κωδικοποίηση της σχετικής νομοθεσίας και τη διαμόρφωση οριζόντιας στρατηγικής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ».

Ειδικότερα αναφέρθηκε στο «θεσμό του προσωπικού βοηθού, με στόχο να εφαρμοστεί καθολικά ως το 2025 βελτιώνοντας την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών και ανακουφίζοντας τις οικογένειές τους», αλλά και στις διαρκείς προσπάθειες για επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία και για την προσβασιμότητα παντού .

«Η πολιτική μας στα ζητήματα ατόμων με αναπηρία δεν μπορεί να εξαντλείται στην πολιτική επιδομάτων», συνέχισε.

«Μιλάμε για μια πολιτική που απλώνεται σε πολλά πεδία από τους τομείς της εργασίας μέχρι την οικονομία. Η κυβέρνηση κινείται με βάση την αρχή της συμπεριληπτικότητας», συμπλήρωσε.

Επίσης, έκανε λόγο για το επόμενο νομοσχέδιο, παράλληλα με την επιστολική ψήφο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι πρώτοι ωφελημένοι από την επιστολική ψήφο θα είναι τα ΑμεΑ. Θα μπορείτε να ψηφίζετε από το σπίτι σας χωρίς ταλαιπωρία».

Μάλιστα, μαζί με την επιστολική ψήφο θα νομοθετηθεί διάταξη για μετάδοση προεκλογικών συζητήσεων και μηνυμάτων στη νοηματική.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.