Δημοσκόπηση: Παραμένει μεγάλο το προβάδισμα ΝΔ – Παγιώνεται το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με μεγάλο προβάδισμα συνεχίζει να προπορεύεται η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του MEGA, με τη θέση του ΠΑΣΟΚ να παγιώνεται στη δεύτερη θέση και την «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να μικραίνει σημαντικά.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 30,5%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,2% και το ΚΚΕ με 9,2% με διαφορά μίας μόλις ποσοστιαίας μονάδας από το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 4,6%, οι Σπαρτιάτες με το οριακό 3%, ενώ εκτός Βουλής θα έμεναν Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας, που συγκεντρώνουν ποσοστό 2,7% στην πρόθεση ψήφου.

«Απόσταση αναπνοής» από την τρίτη θέση το ΚΚΕ

Στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά της ΝΔ από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ είναι 22,9 μονάδες. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 38,2% , οριακά κάτω από τα ποσοστά των εκλογών του Ιουνίου ενώ το ΠΑΣΟΚ ξεπερνά τα ποσοστά του κατά 3,5 μονάδες φθάνοντας το 15,3%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την διάσπαση υπολείπεται του εκλογικού ποσοστού του κατά 5,1% καθώς συγκεντρώνει 12,7%. Εντυπωσιακή είναι η άνοδος του ΚΚΕ που φθάνει το 11,5% από 7,7% που κατέγραψε στις εθνικές εκλογές καθώς παίρνει το μεγαλύτερο ποσοστό των μετακινούμενων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για την Αντιπολίτευση

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα για την Αντιπολίτευση, καθώς αποτυπώνεται περαιτέρω εκλογική συσπείρωση. Συγκεκριμένα, ποσοστό 46% εκτιμά πως ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αποτελέσουν ισχυρή αντιπολίτευση.

Ταυτόχρονα, τέσσερις στους δέκα συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση που ιδεολογικά τοποθετούνται στην κεντροαριστερά εκτιμούν ότι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ θα αυξηθούν.

Η ραγδαία πτωτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και η σταδιακή άνοδος του ΠΑΣΟΚ καταγράφονται ανάγλυφα στα διαχρονικά στοιχεία της πρόθεσης ψήφου της ΜETRON Analysis από τον Ιούνιο.

Προς τα πού μετακινούνται οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση οι μισοί ψηφοφόροι (51%) του ΣΥΡΙΖΑ των εκλογών του Ιουνίου παραμένουν συσπειρωμένοι στο κόμμα. Οι μεγαλύτερες μετακινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται προς το ΚΚΕ και λιγότερο προς το ΠΑΣΟΚ.

Την υψηλότερη συσπείρωση καταγράφει η ΝΔ, με ποσοστό 82,4%.

Αντίστοιχα υψηλή συσπείρωση καταγράφει και το ΠΑΣΟΚ, φτάνοντας το 77,9%.

Ο «κανένας» βασικός αντίπαλος του Μητσοτάκη

Ερωτώμενοι ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα με 41%, με βασικό αντίπαλό του τον «κανένα» με ποσοστό 31%. Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί καταγράφουν μονοψήφια ποσοστά και δεν ξεπερνούν το 5%.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.