Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Εκτός κλίματος ο Ερντογάν για τη Χαμάς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δηλώσεις έκανε στις Βρυξέλλες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ήταν μία εκτεταμένη συζήτηση και καταλήξαμε σε ικανοποιητικό κοινό τόπο που αναγνωρίζει στο Ισραήλ το δικαίωμα στην αυτοάμυνα εντός των ορίων που θέτουν το Διεθνές δίκαιο και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και από την άλλη η απόφασή μας εκφράζει την έντονη ανησυχία για την ανθρωπιστική κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής. Η αναφορά σε ανθρωπιστικές παύσεις, είπε ο Πρωθυπουργός στέλνει το μήνυμα στο Ισραήλ ότι πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα και να επιτρέψει να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει ευρεία ανησυχία για επέκταση της κρίσης και πρόσθεσε ότι επανέρχεται στη δημόσια συζήτηση το θέμα της τελικής πολιτικής λύσης  του παλαιστινιακού ζητήματος που δεν μπορεί να είναι άλλη από μία λύση που στηρίζεται στην φιλοσοφία των δυο κρατών».

Η μόνη οριστική πολιτική λύση είναι η λύση των δυο κρατών, είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είναι κατηγορηματικός πως η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση που δεν εκφράζει τον παλαιστινιακό λαό. Αναφερόμενος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ότι είναι εκτός κλίματος όταν δεν αναγνωρίζει αυτή την πραγματικότητα σε σχέση με τη Χαμάς.

Το ότι διαφωνούμε δεν πρέπει να επηρεάσει το πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου και την πρόοδο που έχει γίνει, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.