Μεσανατολικό: Έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς – Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός της Άσκελον

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Καταιγισμός ρουκετών στην πόλη Άσκελον του Ισραήλ και των κοινοτήτων που συνορεύουν με τη Γάζα, λίγο αφότου έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς.

Η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς εξαπολύει μπαράζ ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας κατά της νότιας παράκτιας ισραηλινής πόλης Ασκελόν.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, από τις ρουκέτες επλήγη ένα ξενοδοχείο στην πόλη αυτή.

Σειρήνες ηχούν εκεί και σε γειτονικές περιοχές.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ο Αμπού Ουμπάιντα, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, προειδοποίησε τους κατοίκους του Ασκελόν, στη μεθόριο του Ισραήλ με την Λωρίδα της Γάζας, ότι έχουν προθεσμία μέχρι τις 17.00 για να εγκαταλείψουν την πόλη.

«Σε απάντηση στο έγκλημα του εχθρού να αναγκάσει το λαό μας να αφήσει τα σπίτια του στην Λωρίδα της Γάζας, δίνουμε διορία τους κατοίκους της κατεχόμενης Άσκελον να φύγουν πριν από τις πέντε απόψε. Εμείς σας προειδοποιήσαμε», δήλωσε ο Ουμπάιντα.

Δείτε LIVE εικόνα:

Η βία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.500 ανθρώπους, ενώ έχει προκαλέσει διεθνείς δηλώσεις υποστήριξης προς το Ισραήλ, διαδηλώσεις σε υποστήριξη των Παλαιστινίων και εκκλήσεις για να σταματήσουν οι συγκρούσεις και να προστατευθούν οι άμαχοι.

Ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι ο αριθμός των Ισραηλινών που έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση της Χαμάς ανήλθε σε 900, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 2.600 τραυματίες και δεκάδες έχουν συλληφθεί όμηροι. Μεταξύ των Ισραηλινών που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονται 260 κυρίως νέοι άνθρωποι που πυροβολήθηκαν σε φεστιβάλ μουσικής στην έρημο, από όπου απήχθησαν κάποιοι από τους ομήρους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.