Τσιτσιπάς – Φιλ 0-2: Αποχαιρέτησε την Αμβέρσα στα ημιτελικά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε την ευκαιρία να προκριθεί στον τελικό του 250αριού τουρνουά της Αμβέρσας, όμως δεν τα κατάφερε. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 2-0 (7-6, 7-6) στα ημιτελικά από τον Αρτούρ Φιλ (Νο38 στην παγκόσμια κατάταξη).

Ο Γάλλος τενίστας πήρε και τα δύο σετ στο tie-break και έτσι θα διεκδικήσει την Κυριακή (22/10) το τρόπαιο απέναντι στον Αλεξάντερ Μπούμπλικ.

Το ματς
Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες υπερασπίζονταν επιτυχώς το σερβίς τους. Έτσι, ο Τσιτσιπάς και ο Φιλ οδηγήθηκαν στο tie-break. Εκεί ο Γάλλος κατάφερε να χτίσει μία μικρή διαφορά, επικράτησε 7-5 και έτσι κατέκτησε και το σετ.

Ο Φιλ ξεκίνησε δυναμικά στο δεύτερο σετ. Έκανε το break και μπόρεσε να υπερασπιστεί για μεγάλο διάστημα και το σερβίς του, παρά την πίεση που άσκησε ο Τσιτσιπάς για άμεση απάντηση.

Ο Φιλ εξακολουθούσε να διατηρεί το προβάδισμά του και είχε την ευκαιρία στο 5-4 να κλείσει το παιχνίδι του. Όμως ο Τσιτσιπάς πίεζε ασφυκτικά τον Γάλλο με επανωτά break points και μπόρεσε εν τέλει να ισοφαρίσει σε 5-5 και να μείνει στο παιχνίδι.

Το δεύτερο σετ κατέληξε ξανά στο tie break. Ο Φιλ ήταν ανώτερος, εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του, στρίμωξε τον Τσιτσιπά και επικράτησε 7-4, κλείνοντας το παιχνίδι.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.