Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει ως τώρα το 41,2% των γκολ του απ’ τις καλοκαιρινές μεταγραφές του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν η εφετινή εκκίνηση και οι δύο πρώτοι “κύκλοι” αγώνων της σεζόν είναι η αρχή του… παντός, τότε στον Παναθηναϊκό έχουν κάθε λόγο για να νιώθουν μία πρώτη ικανοποίηση με τη δουλειά που έγινε απ’ το front office του κλαμπ, σε συνεργασία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς το περασμένο καλοκαίρι, όσον αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση και το επόμενο βήμα της ποιοτικής αναβάθμισης του ρόστερ.

Το “τριφύλλι” μπήκε σε μία διαδικασία ενίσχυσης του ισχυρού κορμού που χτίστηκε στην πρώτη διετία του Σέρβου τεχνικού στο τιμόνι της ομάδας, όχι με συμπληρωματικές επιλογές, αλλά με παίκτες πρώτης γραμμής στην πλειοψηφία τους, αφενός για να αυξηθεί ο εσωτερικός ανταγωνισμός και να προχωρήσει η ποδοσφαιρική εξέλιξη της ομάδας κι αφετέρου, για να μεγαλώσει το ποιοτικό βάθος του δυναμικού του Παναθηναϊκού, με τη δημιουργία δύο σχεδόν ισάξιων ενδεκάδων για να σηκώσουν το βάρος μίας σεζόν με +50 αγώνες και συμμετοχή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει ήδη πολλά πράγματα στο γήπεδο απ’ τις περισσότερες καλοκαιρινές μεταγραφές του σ’ αυτά τα πρώτα 15 επίσημα ματς της χρονιάς (8 στην Ευρώπη, 7 στο πρωτάθλημα) και περιμένει ακόμη μεγαλύτερη απόδοση (κι απόσβεση) των επενδύσεων που έκανε το περασμένο καλοκαίρι.

Σ’ αυτούς τους 2,5 πρώτους μήνες της εφετινής περιόδου, οι “πράσινοι” έχουν σημειώσει 31 γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη και στα 13 εξ αυτών (ήτοι στο 41,2%) έχουν “συμμετοχή” και παρουσία τα νέα μεταγραφικά αποκτήματά του.

Τα δύο εξ αυτών μάλιστα -το πρώτο στην Τρίπολη (φάουλ Μλαντένοβιτς, εκτέλεση με το… στήθος του Αράο) και με το πρώτο με τον Ατρόμητο (σέντρα Μλαντένοβιτς, κεφαλιά Τζούριτσιτς) είχαν πάνω τους τη “σφραγίδα” αποκλειστικά “νέων” παικτών.

Τεράστια ώθηση και άμεση βοήθεια, που δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό και τη συμμετοχή των “νέων” στην επιθετική μετάλλαξη του Παναθηναϊκού, που από τις περσινές νίκες με “σφιχτά” σκορ, φτάνει φέτος πολύ πιο εύκολα στο γκολ.

Με εξαίρεση τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, ο οποίος επέστρεψε απ’ τον εξάμηνο δανεισμό του στον Λεβαδειακό δίχως να έχει παίξει νωρίτερα στο “τριφύλλι” (άρα λογίζεται ως “νέα” προσθήκη) για να αποτελέσει την τρίτη επιλογή στη θέση του φορ -αλλά έχει προλάβει ήδη να σημειώσει 2 γκολ σε 40 αγωνιστικά λεπτά- και τον Ζέκα Ροντρίγκες (28 λεπτά) που γύρισε στον Παναθηναϊκό ως μία συμπληρωματική επιλογή, για να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που λατρεύτηκε και λάτρεψε, οι υπόλοιποι έξι παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι έχουν ήδη σημαντική παρουσία στο αγωνιστικό πλάνο.

Η παρουσία του Τζούριτσιτς σε 7 γκολ
Ο Φίλιπ Τζούριτσιτς έγινε εξαρχής βασικό κομμάτι της μεσοεπιθετικής γραμμής με 14 συμμετοχές στα 15 ματς (μόνο με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο δεν έπαιξε για λόγους rotation), μετρώντας ήδη 4 γκολ και 3 ασίστ σε Ελλάδα και Ευρώπη σε 813 αγωνιστικά λεπτά.

Ο έτερος Σέρβος Φίλιπ Μλαντένοβιτς (597 λεπτά) κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα κι έχει αρχίσει να “σερβίρει” αφειδώς πολύτιμες ασίστ σαν αυτή που έβγαλε στον Γερεμέγεφ στο ματς με τον ΠΑΟΚ στο γκολ της ισοφάρισης στο 96o λεπτό ή προς τον Τζούριτσιτς στο 3ο λεπτό του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Ο Τιν Γεντβάι πήρε φανέλα βασικού τόσο μετά τον αρχικό τραυματισμό του Σένκεφελντ, όσο και μετά τη ζημιά που έπαθε ο μεγάλος άτυχος Χόρντουρ Μάγκνουσον, παίζει non-stop (978 λεπτά ως τώρα), έχει βγάλει ήδη μία ασίστ (στον Σπόραρ στη φάση του 1-0 με την Ντνίπρο στη Λεωφόρο) και καλείται να μπει σ’ όλη τη σεζόν στα… παπούτσια του Ισλανδού στόπερ.

Ο Τόνι Βιλένα (906 λεπτά) έχει προσθέσει ποιότητα, ηρεμία κι εμπειρία στον άξονα της μεσαίας γραμμής του “τριφυλλιού” και μολονότι δεν έκανε επί της ουσίας καλοκαιρινή προετοιμασία, είναι ήδη πολύτιμος στο αγωνιστικό πλάνο. Του λείπει ακόμη η επαφή του με το γκολ, καθώς σε κάθε σεζόν του είχε ικανοποιητικούς αριθμούς τερμάτων κι ασίστ, όμως είναι θέμα χρόνο να το βρει κι αυτό.

Ο Γουίλιαν Αράο μπήκε τελευταίος στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας (αποκτήθηκε στις 17 Αυγούστου), όμως εδώ κι ενάμισι μήνα είναι βασικό “γρανάζι” της “πράσινης μηχανής” (556 λεπτά), προσδίδοντας στοιχεία που δεν είχε ο άξονας της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού, ενώ έχει βρει ήδη μία φορά… δίχτυα, ανοίγοντας το δρόμο προς την εμφατική νίκη του “τριφυλλιού” στην Τρίπολη.

Ο δε Έρικ Πάλμερ-Μπράουν (143 λεπτά) μπήκε στο ρόστερ (αρχικά) ως 4η επιλογή και πάνω που θα άρχιζε να παίρνει περισσότερο χρόνο στο κέντρο της άμυνας μετά (και) τον τραυματισμό του Μάγκνουσον, είχε τον δικό του τραυματισμό (διάστρεμμα) στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Αστέρα. Είναι δεδομένο, εντούτοις, πως μετά το break των Εθνικών Ομάδων, θα έχει ακόμη πιο ενεργό ρόλο στο rotation του Γιοβάνοβιτς.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.