Τότεναμ – Λίβερπουλ 2-1: Τα σπιρούνια λύγισαν τους 9 παίκτες των ρεντς με αυτογκόλ του Μάτιπ στο 90+6′

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Λίβερπουλ ήταν η μοναδική ομάδα στην Premier League που δεν είχε γνωρίσει την ήττα στο “Tottenham Hotspur Stadium” από τότε που η Τότεναμ μετακόμισε από το “Γουάιτ Χαρτ Λέιν” στο νέο σπίτι της και το βράδυ του Σαββάτου (30/09) έφτασε μία ανάσα από το να συνεχίσει την απίστευτη αυτή παράδοση, παρότι οι συνθήκες ήταν όλες εναντίον της.

Βρέθηκε με παίκτη λιγότερο από το 26ο λεπτό λόγω αποβολής του Τζόουνς και πίσω στο σκορ από το γκολ του Σον στο 36′, είδε τον Ζότα να αποβάλλεται με δύο κίτρινες κάρτες στο 69′ και ενώ το σκορ ήταν στο 1-1, ωστόσο άντεξε στην πίεση της αντιπάλου και έδειχνε ικανή να φύγει με την ισοπαλία από το Βόρειο Λονδίνο για να έρθει όμως η λύτρωση για τα σπιρούνια στο φινάλε.

Συκγκεκριμένα στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, με την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου να ψάχνει απελπισμένα το γκολ και να το βρίσκει με έναν ασπρόμενο τρόπο, με τον Πόρο να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Μάτιπ να την στέλνει άθελά του στον ουρανό των διχτύων, για να γραφτεί το 2-1 που εκτόξευσε την Τότεναμ στην 2η θέση.

Το ματς
Οι δύο ομάδες μπήκαν με επιθετική διάθεση στο ματς και μετά από μερικές υποψίες ευκαιριών ήρθε η φάση του 13ου λεπτού, όπου η Λίβερπουλ φλέρταρε δις με το γκολ, αρχικά με το σουτ του Χάκπο που απέκρουσε ο Βικάριο και έπειτα με εκείνο του Ρόμπερτσον που έδιωξε σε κόρνερ ο Αργεντινός κίπερ.

Το πρώτο 25λεπτο ήταν μοιρασμένο όμως στο 26ο λεπτό διαταράχτηκαν οι ισορροπίες, με τον Τζόουνς να βρίσκει τη μπάλα αλλά στη συνέχεια και το πόδι του Μπισούμα με τις τάπες και τον διαιτητή να του δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα βλέποντας τη φάση από το μόνιτορ (έπειτα από έλεγχο της φάσης από το VAR).

Η αποβολή επέτρεψε στην Τότεναμ να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και να απειλήσει στο 30′ με τον Μάντισον και τον Ρισάρλισον στο 33′, με την Λίβερπουλ από την πλευρά της να στέκεται άτυχη στο 34ο λεπτό όταν ο Ντίας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ και να “τιμωρείται” στο 36ο λεπτό.

Μονομαχία των Κουλουσέβσκι και Ρόμπερτσον σε ματς της Premier League μεταξύ της Τότεναμ και της Λίβερπουλ | 30 Σεπτεμβρίου 2023
Μονομαχία των Κουλουσέβσκι και Ρόμπερτσον σε ματς της Premier League μεταξύ της Τότεναμ και της Λίβερπουλ | 30 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 ALBERTO PEZZALI/AP IMAGES
Τότε που οι Λονδρέζοι κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα, με τον Μάντισον να βρίσκει τον Ρισάρλισον και εκείνον να γυρίζει τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, για να πεταχτεί ο Σον και να προλάβει τους Φαν Ντάικ και Άλισον, γράφοντας το 1-0 με προβολή.

Η Λίβερπουλ δεν τα παράτησε όμως και βγήκε μπροστά για να φτάσει στην ισοφάριση, κάτι που πέτυχε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με ωραίο γυριστό σουτ του Χάκπο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ στο 45+8′ ο Λουίς Ντίας άγγιξε την ανατροπή με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από θαυμάσια κάθετη πάσα του Σαλάχ.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Τότεναμ να έχει δύο μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά με τους Μάντισον και Σον και τον Άλισον να τους σταματάει με εκπληκτικές επεμβάσεις, με την Λίβερπουλ να προσπαθεί να ισορροπήσει στη συνέχεια αλλά να δέχεται νέο ισχυρό πλήγμα, με τον Ζότα να δέχεται δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα λεπτά (αυστηρή η πρώτη) και να αποβάλλεται.

Από τη στιγμή που οι ρεντς έμειναν με 9 παίκτες στο 69′ δεν είχαν άλλη επιλογή από το να παίξουν για να υπερασπιστούν την εστία τους, με την Τότεναμ να πολιορκεί (74% κατοχή) και να έχει διψήφιο αριθμό τελικών αλλά να αδυνατεί να βρει τη μεγάλη φάση.

Κάπως έτσι η Λίβερπουλ έφτασε μία ανάσα από το θαύμα, να φύγει όρθια από το Λονδίνο, όμως δεν το πέτυχε, με την Τότεναμ να προσπαθεί μέχρι την τελευταία στιγμή για το χρυσό γκολ και να το βρίσκει στο 90+6′, με το αυτογκόλ του Μάτιπ έπειτα από το γύρισμα της μπάλας από τον Πόρο να υπογράφει την πρώτη νίκη της Τότεναμ επί της Λίβερπουλ σε αυτό το γήπεδο και την πρώτη ήττα των ρεντς μετά από 17 παιχνίδια και τον περασμένο Απρίλιο απέναντι στην Σίτι.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Βικάριο, Πόρο, Ρομέρο, Φαν ντε Φεν, Ουντότζι (83′ Ντέιβις), Μπισούμα (90′ Χέιμπιεργκ), Σαρ (83′ Σκιπ), Μάντισον (90′ Βελίς), Κουλουσέβσκι, Ρισάρλισον, Σον (69′ Σόλομον)
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Γκόμεζ (73′ Κονατέ), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μακάλιστερ (81′ Χράφενμπερχ), Σόμποσλαϊ, Τζόουνς, Ντίας (73′ Έντο), Σαλάχ (74′ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Χάκπο (46′ Ζότα)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.