Μπάγερν – Λεβερκούζεν 2-2: Οι “ασπιρίνες” έφυγαν όρθιες από την Allianz Arena με το πέναλτι του Παλάσιος στο 90+4′

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μπάγερν Μονάχου και Μπάγερ Λεβερκπούζεν πήγαιναν χέρι – χέρι στην Bundesliga, έχοντας το απόλυτο τις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Στο ντέρμπι κορυφής της Allianz Arena οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 90+4′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Παλάσιος, ενώ η Μπάγερν έχασε την ευκαιρία να νικήσει με buzzer-beater στο 90+8′, καθώς το τέρμα του Ουπαμεκανό ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το σκορ του αγώνα διαμαρορφώθηκε στο πρώτο 25λεπτο. Οι Βαυαροι πήραν κεφάλι στο σκορ στο έβδομο λεπτό με τον Κέιν. Ο Σανέ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Ταπσόμπα δεν μπόρεσε να απομακρύνει στο πρώτο δοκάρι και ο Άγγλος φορ ήταν ξεχασμένος στο δεύτερο (από τον Τσάκα) και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να αντιδράσει και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Γκριμάλδο με μια αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 24ο λεπτό.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες πήραν την μπάλα στα πόδια τους και είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, δημιουργώντας ρήγματα στις δύο άμυνες. Οι Βαυαροί ανέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ στο 86′. Ο Τελ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά στο ύψος του πέναλτι όπου βρέθηκε ο Γκορέτσκα. Ο Γερμανός μέσος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπάγερ ωστόσο κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο 90+4′. Ο Χόφμαν κέρδισε πέναλτι το οποίο υποδείχθηκε μέσω VAR. Ο Εζέκιελ Παλάσιος ανέλαβε την εσχάτη των ποινών και ευστόχησε.

Μπάγερν: Ούλραϊχ, Λάιμερ (85′ Ντε Λιχτ), Ουπαμεκανό, Κιμ, Ντέιβις, Γκορέτσκα, Κίμιχ (61′ Μαζράουι), Σανέ, Μίλερ (61′ Μουσιάλα), Γκνάμπρι (70′ Τελ), Κέιν (85′ Τσούπο – Μότινγκ).

Λεβερκούζεν: Χραντέτσκι, Κοσούνου, Ταχ, Ταπσόμπα (90′ Χλόζεκ), Φριμπόνγκ (82′ Αντλί), Άντριχ (46′ Παλάσιος), Τσάκα, Γκριμάλδο, Βιρτς (90+6′ Αμιρί), Χόφμαν (90_6′ Χινκαπιέ), Μπόνιφας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.