Μαυροβούνιο – Βουλγαρία 2-1: Buzzer beater o λυτρωτής Γιόβετιτς, χαμένο πέναλτι για Ντεσπόντοφ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Μαυροβούνιο και η Βουλγαρία πήραν μέρος σε μία μάχη επιβίωσης το βράδυ της Κυριακής (10/09) αφού αμφότερες οι ομάδες ήθελαν το τρίποντο για να μείνουν μέσα στη μάχη της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024 και το φινάλε βρήκε τους γηπεδούχους να χαμογελούν και μάλιστα διάπλατα.

Και αυτό γιατί είδαν τον Στέφαν Γιόβετιτς να φοράει το μανδύα του ήρωα και να τους λυτρώνει, με το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού να μπαίνει αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους και να βρίσκει δίχτυα στο 90+6′ για να χαρίσει στους συμπατριώτες του μία τεράστια νίκη.

Στον αντίποδα, η Βουλγαρία έμεινε στην τελευταία θέση του 7ου προκριματικού ομίλου με αυτό το αποτέλεσμα, και δεν έχει μόνο να τα βάζει με την τύχη της για το γκολ που δέχτηκε στο φινάλε του έξτρα χρόνου αλλά και για τη φάση του 60ου λεπτού, με τον Ντεσπόντοφ να αναλαμβάνει εκτέλεση πέναλτι (με το σκορ στο 1-0 για το Μαυροβούνιο) αλλά τον φορ του ΠΑΟΚ να βγαίνει χαμένος στο ραντεβού του με τον κίπερ Μιγιάτοβιτς από την άσπρη βούλα.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, οι Μαυροβούνιοι προηγήθηκαν στο 45+1′ με τον Σάβιτς (σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό ματς), με τους Βούλγαρους να χάνουν το πέναλτι με τον Ντεσπόντοφ στο 60′ (βασικός, έπαιξε μέχρι το φινάλε) αλλά να βρίσκουν το γκολ της ισοφάρισης στο 79′ με τον Μπορούκοφ.

Παρά το γεγονός όμως ότι το Μαυροβούνιο αγωνιζόταν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 59′ λόγω αποβολής του Βούγιατσιτς (δεύτερη κίτρινη) ήταν εκείνο που πανηγύρισε έξαλλα στο φινάλε, χάρη στην υπέροχη γυριστή κεφαλιά του Γιόβετιτς (είχε μπει αλλαγή στο 46′) στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Όσον αφορά στα άλλα απογευματινά ματς της Κυριακής, η Μολδαβία έφυγε με το τρίποντο από τα Νησιά Φερόε χάρη στο γκολ του Ράτα (1-0) και παρέμεινε μέσα στο κόλπο της πρόκρισης από τον 5ο όμιλο ενώ η Δανία επιβλήθηκε 1-0 εκτός έδρας της Φινλανδίας με το χρυσό γκολ του Χόιμπιεργκ τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου και πάτησε στην κορυφή του 8ου ομίλου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.