Ιρλανδία – Ολλανδία 1-2: Άλωσαν το Δουβλίνο με ανατροπή οι οράνιε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ήττα με κάτω από τα χέρια στο “Phillips Stadium” πριν μερικά 24ωρα υποχρέωσε την Εθνική Ελλάδας να περιμένει κάποιο δώρο σε προσεχές ματς της Ολλανδίας και ένα τέτοιο ήθελε να βρει μέσα από τη δύσκολη δοκιμασία των οράνιε στο Δουβλίνο.

Η εκκίνηση του αγώνα άφηνε υποσχέσεις αφού η Ιρλανδία πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό όμως η ομάδα του Κούμαν αντεπιτέθηκε και έκανε την ανατροπή, για να πάρει τη νίκη με 2-1 με τα γκολ των Χάκπο (19′) και Βέγκχορστ (56′) και να διατηρήσει το αβαντάζ που έχει έναντι της γαλανόλευκης για να καπαρώσει εκείνη την προνομιούχο 2η θέση στον 2ο προκριματικό όμιλο του Euro 2024.

Το ματς
Η εθνική Ιρλανδίας είχε ονειρεμένο ξεκίνημα στην αναμέτρηση αφού στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή της στα αντίπαλα καρέ ευτύχησε να προηγηθεί μέσα από στημένη φάση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Ντάφι, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Φαν Ντάικ και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, με το VAR να συμφωνεί μαζί του και τον Ίνταχ να νικάει τον Φλέκεν για το 1-0.

Το πρώτο τέταρτο βρήκε τους γηπεδούχους να κυριαρχούν έναντι των παικτών του Ρόναλντ Κούμαν τόσο στον αριθμό τελικών ευκαιριών (4-0) όσο και στην κατοχή της μπάλας (63%-37%), ωστόσο η Ολλανδία έδειξε την εμπειρία της όταν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στην δική της πρώτη καλή στιγμή.

Μετά από κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας των Ιρλανδών ο Ντάμφρις πέρασε και τον Μπαζούνου και εκείνος δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον ανατρέψει, για να κερδίσουν πέναλτι οι οράνιε και να το μετατρέψει σε γκολ ο Χάκπο στο 19′ (1-1) φτάνοντας τα 7 γκολ σε 18 συμμετοχές του με το εθνόσημο.

Η συνέχεια και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους βρήκε τους Ιρλανδούς να διατηρούν τη μαχητική τους διάθεση αλλά την Ολλανδία από την πλευρά της να βελτιώνεται και να ισορροπεί, έχοντας μάλιστα την ευκαιρία για την ανατροπή με τον Μάλεν, που υποχρέωσε τον Μπαζούνου να αποκρούσει σωτήρια το πλασέ του από πλεονεκτική θέση στο 41ο λεπτό.

Ο Ρόναλντ Κούμαν θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με την έναρξη του δευτέρου μέρους, περνώντας στο ματς τους Βέγκχορστ και Ρέιντερς (στη θέση των Μπλιντ και Βίφερ) και δικαιώθηκε πολύ γρήγορα.

Για την ακρίβεια στο 56ο λεπτό, με τον Ντε Γιονγκ να περνάει έξυπνη κάθετη μπαλιά και τον Ντάμφρις να κινείται στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας για να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά με τη μία, με τον Βέγκχορστ να πετάγεται στο ύψος της μικρής περιοχής και να εκτελεί τον Μπαζούνου (1-2).

Μετά από αυτό το γκολ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους Ολλανδούς να διατηρούν τον έλεγχο και τους Ιρλανδούς να χάνουν σταδιακά δυνάμεις (σωματικές και ψυχικές) για να κρατήσουν εύκολα το 2-1 οι Βορειοευρωπαίοι (μοναδική μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος το γκολ του Βέγκχορστ) και να πάρουν μία πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθειά τους να βρεθούν στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μπαζούνου, Κόλινς, Ντάφι, Ίγκαν (73′ Μαγκράθ), Ντόχερτι (87′ Εμποσέλε), Μπράουνι (73′ Σμόλμποουν), Κάλεν, Μακλίν (64′ Μάνινγκ), Νάιτ (87′ Άρμστρονγκ), Ογκμπένε, Ίνταχ
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φλέκεν, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Άκε, Ντάμφρις, Βίφερ (46′ Ρέιντερς), Ντε Γιονγκ, Μπλιντ (46′ Βέγκχορστ), Σίμονς (89′ Μπέρχαους), Μάλεν (68′ Κόπμαϊνερς), Χάκπο (81′ Λανγκ)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.