Τσιτσιπάς – Στρουφ 2-1: Ο Στέφανος με επεισοδιακή ανατροπή προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Rome Masters

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο.8) συνάντησε πολλές δυσκολίες κόντρα στον Γιαν-Λέναρντ Στρουφ, που απέδειξε σε ακόμα χωμάτινο τουρνουά ότι είναι σκληρός αντίπαλος, ωστόσο τον υπέταξε με 2-1 σετ (6-7 (1-7), 6-4, 6-4) και πήρε την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Rome Masters.

Εκεί ο κορυφαίος Έλληνας τενίστρας θα βρει μπροστά του τον Κάμερον Νόρι που απέκλεισε νωρίτερα τον Ισπανό Τζάιμε Μουνάρ με επίσης 2-1 σετ.

Το ματςΜε τους χειρότερους δυνατούς οιωνούς ξεκίνησε το πρώτο ματς του Τσιτσιπά στο μονό του Rome Masters. Ο Έ

λληνας τενίστας σέρβιρε πρώτος και δέχθηκε το break με συνέπεια να μην μπορεί να συγκρατήσει την απογοήτευσή του και να σπάσει τη ρακέτα του.

Ο Στρουφ κατέκτησε και το δεύτερο game με δυσκολία, με τον Τσιτσιπά να απαντάει άμεσα παίρνοντας το πρώτο του game για να κάνει το 1-2.

Μέχρι και το 3-4 οι δύο τενίστες κατάφεραν να κρατήσουν το σερβίς τους, σημείο στο οποίο ο Στέφανος έκανε break στον Γερμανό και ισοφάρισε για πρώτη φορά στο ματς, ενώ στο αμέσως επόμενο game πέρασε μπροστά με 5-4.

Το πρώτο σετ οδηγήθηκε σε tie break, εκεί που ο Γιαν-Λέναρτ Στρουφ ήταν πιο ψύχραιμος και το κατέκτησε με 7-1 πόντους, κάνοντας το 1-0 κόντρα στο νούμερο οκτώ της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο δεύτερο σετ τα πράγματα άλλαξαν, ο Τσιτσιιπάς μπήκε πιο συγκεντρωμένος μιας και δεν ήθελα να έχει την ίδια τύχη με την πρεμιέρα του στο διπλό του τουρνουά της Ρώμης.

Έκανε νωρίς break στο σερβίς του Γερμανού, μόλις στο πέμπτο game, το οποίο ήταν αρκετό για να του δώσει την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια με 1-1 σετ.

Στο μεγαλύτερο σε διάρκεια game του ματς ο Στρουφ αποδείχθηκε επτάψυχος, έσβησε πολλά break points του Στέφανου και μείωσε σε 4-3.

Ωστόσο, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκτοτε υπερασπίστηκε το δικό του σερβίς, βελτίωσε τα χτυπήματά του και έφτασε στο 6-4 με σχετική άνεση.

Το τρίτο σετ ήταν μία εικονογραφία του δεύτερου, ο Τσιτσιπάς έσπασε το σερβίς του Γερμανού στο πέμπτο game για να κάνει το υπέρ του 3-2, στη συνέχεια έμεινε ψύχραιμος, έφτασε πρώτος στο έκτο game (6-4) και πήρε τη νίκη με 2-1 σετ και το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Rome Masters.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.