Πάτρα: Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο ενώνουν δυνάμεις για το Welcome to Up

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το «Welcome to UP 2023» το Φεστιβάλ Υποδοχής Νέων Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών επιστρέφει τον Οκτώβριο ανανεωμένο, διευρυμένο και με πλήθος νέων εκδηλώσεων, ως ο νέος μεγάλος θεσμός νεολαίας του φθινοπώρου στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα με σύνθημα «Κάθε φθινόπωρο πάμε Πάτρα».

Σήμερα μάλιστα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπέγραψε με το Πανεπιστήμιο  Προγραμματική Σύμβαση μέσω της οποίας θα γίνει η χρηματοδότηση της διοργάνωσης.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες πέρα από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, περιλαμβάνουν και επισκέψεις  φοιτητών στη Βιομηχανική Περιοχή στην Πάτρα “γιατί το πανεπιστήμιο πρέπει να διασυνδέεται με τις δυνάμεις της αγοράς”, καθώς και στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου ενώ και αυτή τη χρονιά θα είναι διαθέσιμο το διώροφο λεωφορείο για την ξενάγηση στην πόλη.

Επίσης αναφέρθηκε στην επίσκεψη στο πλαίσιο του φεστιβάλ, αποφοίτου του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μάλιστα φέτος θα διεξαχθούν εκδηλώσεις, πέρα από την Πάτρα και στο Αγρίνιο και στο Μεσολλόγγι.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης ανέφερε ότι το φεστιβάλ  “εμπεδώνει αυτό το οποίο χρόνια λεγόταν στην τοπική κοινωνία και στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Το πόσο σημαντικός μοχλός ανάπτυξης μπορεί να γίνει το Πανεπιστήμιο Πατρών” και πρόσθεσε πως “το Πανεπιστήμιο είναι κυψέλη ζωής, πέρα από κυψέλη γνώσης”.

“Σαν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν θα μπορούσαμε να μη συμμετέχουμε” επεσήμανε.

Παρών στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ήταν και ο  Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρέας Φίλιας.

Στις 18,19,20, 21 και 22 Οκτωβρίου, με επίκεντρο το campus του Πανεπιστημίου στήνονται γέφυρες διαλόγου μεταξύ φοιτητών, ακαδημαϊκών, καλλιτεχνών και πολιτών, αλλά και ένα σκηνικό γιορτής που απλώνεται στην πόλη, «παντρεύοντας» τη γνώση με τη διασκέδαση, την καινοτομία με τη δημιουργία, την ιστορία και τα επιτεύγματα, με την ορμή των χιλιάδων πρωτοετών φοιτητών που έρχονται να γνωρίσουν την πόλη στην οποία θα ζήσουν.

Το Welcome to UP 2023, το οποίο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας καθώς και με τη συνεργασία των Δήμων Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου και την πολύτιμη συνεισφορά των χορηγών του, μας προτείνει ένα πλέγμα εκδηλώσεων και δράσεων που συστήνουν στους φοιτητές το Πανεπιστήμιο και τον τόπο σπουδών και φέρνουν τους πολίτες κοντά στη «βαριά βιομηχανία» της γνώσης στην περιοχή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.