Πάτρα: Έφτασαν τους 4.249 οι πρωτοετείς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο -Ξεκινά η ακαδημαική χρονιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξεπέρασαν τους 4.000 πρωτοετείς φοιτήτριες και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς έφτασαν τους 4.249, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται ήδη στην Πάτρα, μιας και τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, ξεκινά η ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024.

Οι διαλέξεις των μαθημάτων σε όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών θα ξεκινήσουν για τους φοιτητές όλων των ετών την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, ανεξάρτητα εάν έχει γίνει η οριστικοποίησης της εγγραφής τους. Στον σύνδεσμο https://www.upatras.gr/stay-tuned/academic-calendar/ έχει δημοσιοποιηθεί το ακαδημαϊκό ημερολόγιο του Πανεπιστημίου Πατρών, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, που περιλαμβάνει τις ημερομηνίες έναρξης – λήξης μαθημάτων και εξεταστικών περιόδων, όλου του ακαδημαϊκού έτους, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 219/25.5.2023 απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα του 1ου έτους, καθώς και για το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων σας, ενημερώνεστε από τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Τμήματος εισαγωγής σας.

Τους δικτυακούς τόπους  Τμημάτων καθώς και στοιχεία επικοινωνίας μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:  https://www.upatras.gr/education/undergraduate-studies/

Η διδασκαλία των μαθημάτων είναι ανεξάρτητη από την οριστικοποίηση της εγγραφής. Τα εργαστηριακά μαθήματα συνήθως απαιτούν προκαταρκτικές ενέργειες, όπως εγγραφή σε εργαστηριακή ομάδα καθώς και προετοιμασία πριν υλοποιηθούν. Ενημερώνεστε συνεχώς από την ιστοσελίδα του Τμήματος εισαγωγής σας.

Ειδικές Κατηγορίες
Καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για κάθε ακαδημαϊκό έτος, υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής υποψηφίων που υπάγονται σε ειδικές κατηγορίες. Οι σχετικές προϋποθέσεις εισαγωγής καθώς και οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων, ελέγχου προϋποθέσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων και ο προσδιορισμός του τμήματος εισαγωγής κάθε υποψηφίου αποτελούν αρμοδιότητες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (https://www.minedu.gov.gr/).

Αλλοδαποί-αλλογενείς απόφοιτοι λυκείων εκτός Ε.Ε. και απόφοιτοι λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώθηκε οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε. πραγματοποιήθηκαν  κατά το διάστημα από την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, στις Γραμματείες των Τμημάτων εισαγωγής.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις ανακοινώσεις του ΥΠΑΙΘΑ:  https://www.minedu.gov.gr/news/56287-30-08-23-apotelesmata-eisagogis-allodapon-allogenon-stin-tritovathmia-ekpaidefsi-2023 και  https://www.minedu.gov.gr/news/56368-07-09-23-eggrafes-epityxonton-allodapon-allogenon-stin-tritovathmia-ekpaidefsi-etous-2023

Εντωμεταξύ οι πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών οι οποίοι επιθυμούν να εκδώσουν ειδική κάρτα δωρεάν σίτισης για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://sitisi.upatras.gr/sitisi από την ημερομηνία εγγραφής τους έως την 31η  Οκτωβρίου 2023.

Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση ειδικής κάρτας δωρεάν  σίτισης αποτελεί

  • η ολοκλήρωση της εγγραφής στο Τμήμα εισαγωγής ,
  • η έκδοση σχετικής βεβαίωσης εγγραφής και
  • η παραλαβή σχετικών κωδικών πρόσβασης.

Πληροφορίες για τη διαδικασία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά έκδοσης ειδικής κάρτας δωρεάν  σίτισης είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου Πατρών στην ενότητα Σίτιση:  https://www.upatras.gr/foitites/foititiki-merimna/sitisi

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Τμήμα Σίτισης και Παροχών

Τηλ.:  2610 997977, 2610 997976

E-mail:  dfm@upatras.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.