“Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα!”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Της Φωτεινής Συριώτη – Κυπραίου,

Προέδρου της Β/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Δήμου Πατρέων, πρώην προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων, πρ. Γραμματέα της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Δυτικής Ελλάδας, Μέλους του Δ.Σ του ΕΣΥΝ Πάτρας, υποψήφιας δημοτικής συμβούλου

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη τους για παιχνίδι και καθημερινή σωματική δραστηριότητα, αυτή η Δημοτική Αρχή κατάφερε να φροντίσει για όλες τις ανάγκες κοινωνικοποίησης των νηπίων, των παιδιών και των εφήβων αυτής της πόλης. Και το πώς είναι απλό:

  • Ανακαινίστηκαν οι Παιδικοί σταθμοί σε Βλατερό, Σούλι, Ιτιές και δημιουργήθηκε ο νέος Δ΄ παιδικός  σταθμός στη Μανιακίου, ένα στολίδι στην πόλη μας, ενώ καταργήσαμε τα τροφεία για όσα ζευγάρια έχουν εισόδημα έως 25.000 ευρώ.
  • Όταν αναλάβαμε, το 2014, με ευθύνη όλων των προηγουμένων δημοτικών αρχών, δεν υπήρχε στο Δήμο μας ούτε μία πιστοποιημένη παιδική χαρά. Από όταν αναλάβαμε λοιπόν, όχι απλά συντηρήσαμε, αλλά αλλάξαμε ριζικά 113 παιδικές χαρές, με ελλιπή χρηματοδότησή και μειωμένο προσωπικό, δίνοντας βαρύτητα στο να γίνουν ασφαλείς για τα παιδιά μας. Συγχρόνως, τοποθετήθηκαν κατάλληλες κούνιες για παιδιά με αναπηρία, προκειμένου να έχουν κι αυτά ίσες ευκαιρίες στη διασκέδαση και στην κοινωνική εξωστρέφεια. Και τα παιδιά με αναπηρίες είναι δικά μας παιδιά, ζουν ανάμεσά μας και έχουν μερίδιο στην ποιότητα διαβίωσης.
  • Πρωτοπόροι σε όλη την Ελλάδα, γνωρίζοντας καλά ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη τη μάθηση, ως εφόδιο για ένα καλύτερο αύριο, έχουν όμως ανάγκη και τη ψυχαγωγία , δημιουργήσαμε τις Ημερήσιες Δημοτικές Παιδικές κατασκηνώσεις σε Πλαζ και στα Ροΐτικα, όπου 1300 και πλέον παιδιά κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες χαίρονται το παιχνίδι, την άμεση επαφή με τους συνομήλικούς τους, αφήνουν  την ηλεκτρονική ψυχαγωγία και ζουν την αθωότητα και την ξεγνοιασιά μέσα από την πραγματική συναναστροφή και το παιχνίδι. Όσα δηλαδή αποτελούν εχέγγυα για τη διαμόρφωση υγιών προσωπικοτήτων, ικανών να αντιμετωπίσουν, αργότερα, τις προκλήσεις της ζωής.
  • Επειδή πιστεύουμε πραγματικά ότι επιτυχία για μια Δημοτική Αρχή που έχει στο επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες, δεν είναι μόνο “να χτίζουμε ντουβάρια, αλλά να πλάθουμε ανθρώπους γιατί είμαστε άνθρωποι” όπως λέει και ο Δήμαρχός μας, Κώστας Πελετίδης, ειδικό βάρος δώσαμε και στους χώρους άθλησης, ώστε να είναι προσβάσιμοι στα παιδιά. Έτσι, εκσυγχρονίστηκαν αθλητικοί χώροι, με κορυφαίο το Παμπελοποννησιακό Στάδιο με την πρότυπη λειτουργία του, εκεί 9000 παιδιά ετησίως συμμετέχουν σε αθλήματα και αθλητικές δραστηριότητες ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς να επιβαρύνεται το οικογενειακό εισόδημα της μέσης οικογένειας. Επίσης, προμηθεύσαμε με αθλητικό εξοπλισμό σχολικά συγκροτήματα, ενδεικτικά αναφέρω το 3ο Λύκειο, το 5ο Δημοτικό, το 4ο Λύκειο, το 12ο Γυμνάσιο, το Λύκειο Βραχνεΐκων, το 1ο Δημοτικό Οβρυάς, το Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Σουλίου και άλλα.
  • Από το 2015 δημιουργήσαμε το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης για τη στήριξη των παιδιών, που οι οικογένειές τους αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος της παραπαιδείας, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και προετοιμασίας για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα σε πάνω από 5000 παιδιά. Καθηγητές του Λαϊκού Φροντιστηρίου τώρα πια είναι οι πρώτοι μαθητές που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και κατάφεραν να εισαχθούν στα Πανεπιστήμια και να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους. Αυτοί, οι παλαιότεροι, τώρα εκπαιδεύουν και προετοιμάζουν τους νεότερους!
  • Πνοή έχουν πάρει και τα παλαιά Σφαγεία, πάλι με την έννοια μας στο παιδί. Μην ξεχνάμε ότι ένα μεγάλο μέρος της ανακαίνισης και της νέας λειτουργίας τους, αφορά την εξέλιξη και ανάπτυξη της παιδικής προσωπικότητας μέσα από δρώμενα που αποτελούν σφραγίδα για την πόλη μας, όπως το Καρναβάλι και ο Καραγκιόζης.
  • Σημασία έχει ότι αυτή η Δημοτική Αρχή ΔΕΝ άφησε στο έλεος του ρημαγμού παλαιά και ιστορικά κτίρια που την κοσμούν, αλλά αντίθετα, βρήκε τον τρόπο και τα επανέφερε στη σύγχρονη πραγματικότητα γεμίζοντάς τα με παιδικές ψυχές!!!

 

Για όλους αυτούς τους λόγους και ακόμα περισσότερους, μπορούμε και πρέπει να επανεκλέξουμε στην Πάτρα, από την πρώτη μάλιστα Κυριακή,

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ!

 

Δυναμώνουμε ακόμα περισσότερο τη φωνή μας, ενισχύοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με  επικεφαλής τον Σωτήρη Παρίση!

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.