Ασημίνα Ζανιά: Ο γιατρός των φτωχών, δήμαρχος των πολλών…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H γνωστή πνευμονολόγος, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Πατρέων, Ασημίνα Ζανιά, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα παλαιότερο άρθρο της για τον Κώστα Πελετίδη, επισημ,αίνοντας πως «δεν θα άλλαζε ούτε λέξη και σήμερα»:

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ… ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΄΄ΠΡΟΤΥΠΟ΄΄ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…

(Ένα άρθρο που μου θύμισε το FB ότι έγραψα πριν 3 χρόνια και δεν θα άλλαζα ούτε λέξη…και σήμερα)

Τον Κώστα Πελετίδη τον γνώριζα κατ΄αρχάς ως γιατρό καρδιολόγο. Ως γιατρός στάθηκε επί 35 χρόνια δίπλα σε κάθε ασθενή σχεδόν με αυταπάρνηση. Δεν είναι τυχαίο ότι τον αποκαλούσαν “Ο Γιατρός των φτωχών”, όπως και τον αείμνηστο και αγαπημένο  γιατρό και βουλευτή Παναγιώτη Κοσιώνη.

Ως Δήμαρχος Πατρέων, ο Κώστας Πελετίδης ακολούθησε ακριβώς την ίδια πολιτική και νοοτροπία. Αγωνίστηκε με πάθος, διεκδίκησε και δημιούργησε για το σύνολο του Πατραϊκού λαού. Ήταν ο Δήμαρχος των πολλών και όχι των λίγων και ισχυρών. Είχε το σθένος να ορθώσει το ανάστημά του,για το όφελος του λαού του. Έφθασε να δικασθεί γι΄ αυτό, να αθωωθεί και να έχει πάντα αυτόν τον λαό στο πλευρό του. Με λίγα λόγια μέσα στα προηγούμενα χρόνια ο γιατρός των φτωχών έγινε ο αγαπημένος  δήμαρχος των Πατρινών και όλων των Ελλήνων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Κώστας Πελετίδης έβαλαν πάνω από όλα τις ανάγκες του λαού. Τις ανάγκες των πολλών. Ο Πελετίδης στην πόλη αυτή δεν ήρθε να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτή είναι και θα είναι η μεγάλη μας διαφορά με τους υπολοίπους. Αυτή είναι και η βασική αιτία που η παράταξη μας δέχεται αυτόν τον πρωτοφανή και πολλές φορές ανέντιμο πόλεμο από το σύστημα.

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση πάντα λέμε:

Η μόνη διέξοδος είναι η συνεχής διεκδίκηση. Ως Δήμος χρησιμοποιείς τις άρτιες υπηρεσίες σου, οργανώνεσαι, διεκδικείς μέχρις εσχάτων και στο τέλος δημιουργείς. Τίποτα δεν γίνεται μόνο με λόγια. Θέλει τη συμμετοχή όλων μας η αναγέννηση αυτής της πόλης. Αυτό γίνεται τα τελευταία  χρόνια στην Πάτρα. Η πόλη έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο…

Με ρωτάνε συχνά:

Πως φαντάζεστε την Πάτρα του μέλλοντος;

Και απαντώ:

Δεν φαντάζομαι την Πάτρα του μέλλοντος. Βλέπω την Πάτρα του παρόντος που φτιάχνει το μέλλον της. Την Πάτρα που έβαλε σε πρώτη μοίρα το λαό και της ανάγκες του. Βλέπω μετά από δεκαετίες απραξίας και κακοδιαχείρησης να γίνονται έργα και υποδομές που θα αλλάξουν μια για πάντα τη φυσιογνωμία της πόλης μας. Και ξέρετε γιατί είμαι υπερήφανη; Όταν σε 10 χρόνια θα με ρωτάει ο γιος μου, ποιος έφτιαξε τα πάρκα, το Αρσάκειο, το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο, τα Σφαγεία, τις αποθήκες ΑΣΟ, το Δημοτικό Ωδείο, το σταθμό της Μανιακίου, το δρόμο για τον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης και τόσα άλλα, η απάντηση θα είναι μια:

Ο Πελετίδης και η Λαϊκή Συσπείρωση!

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.