Θερινές Εκπτώσεις 2023: Στον πάτο ο τζίρος – Τι δείχνει έρευνα του ΕΣΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απογοητευτικά τα στοιχεία για τις φετινές θερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας καθώς 1 στους 2 (50,4%) δήλωσε χειρότερο τζίρο σε σύγκριση με το 2022, 1 στους 3 (31,3%) είδε ίδια ταμεία και λιγότεροι από 1 στους 5 (18,3%) δήλωσαν αύξηση του τζίρου.

Σύμφωνα με ανάλυση του ο ΕΣΑ, «η ελπίδα για αλλαγή του κλίματος και η αισιοδοξία για επιστροφή στην ανάπτυξη που καταγράφηκε στη αντίστοιχη έρευνα του Ε.Σ.Α στο τέλος Φεβρουαρίου του 2023, όπου περίπου το 60% κατέγραψε προσδοκία για αύξηση των πωλήσεων το επόμενο εξάμηνο, μεταβλήθηκε τώρα σε ανησυχία και προβληματισμό. Οι προσδοκίες δηλαδή είναι πλέον εξίσου διαμοιρασμένες και στα τρία ενδεχόμενα: αύξηση, μείωση ή παραμονή στα ίδια επίπεδα τζίρου, χωρίς να καταγράφεται μια κυρίαρχη τάση στην αγορά.

Φαίνεται ότι στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η έλλειψη διαθέσιμου οικογενειακού εισοδήματος, η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα, η συγκυριακή αύξηση στα καύσιμα σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα, κάνουν δύσκολα προβλέψιμη τη συμπεριφορά του καταναλωτικού κοινού το επόμενο εξάμηνο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.