Ξέχασαν 9χρονο ΑμεΑ για τέσσερις ώρες μέσα σε σχολικό λεωφορείο – Δύο συλλήψεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όταν ένα παιδί μόλις 9 ετών με κινητικά προβλήματα έμεινε μόνο του για ώρες μέσα σε σχολικό λεωφορείο.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Έπειτα από καταγγελία συγγενικού προσώπου του ανήλικου συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτόφωρου δύο άτομα: ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου και μία συνοδός.

Όπως έγινε γνωστό, ο 9χρονος επρόκειτο να παρακολουθήσει απογευματινό πρόγραμμα σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και γι’ αυτόν τον λόγο επιβιβάστηκε στο λεωφορείο από το σπίτι του. Στο ίδιο όχημα βρίσκονταν κι άλλα παιδιά που παρακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα.

Φτάνοντας στο ΚΔΑΠ, τα παιδιά αποβιβάστηκαν κανονικά από το λεωφορείο, εκτός από τον 9χρονο, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από κανέναν. Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τέσσερις ώρες για να διαπιστωθεί από τον οδηγό της επόμενης βάρδιας, ότι το παιδί είχε εγκαταλειφθεί εντός του λεωφορείου.

Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης συνέλαβε τον 42χρονο οδηγό και την 23χρονη συνοδό. Τούς ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

newsit.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.