TikTok: Τουρίστρια μαγεύτηκε με το έθιμο στη Σίκινο όπου παιδιά βουτάνε από το μώλο μόλις φεύγει το καράβι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε παλιότερες εποχές, τα δρομολόγια των πλοίων που οδηγούσαν στις μαγευτικές ακτές της Σικίνου, που βρίσκεται στην αγκαλιά των Κυκλάδων, διέφεραν αισθητά από τα αντίστοιχα δρομολόγια. Σε αντίθεση με τα γειτονικά της νησιά, η Σίκινος διέθετε μια πιο ήσυχη και γαλήνια καθημερινότητα.

Καθώς το τελευταίο πλοίο της καλοκαιρινής σεζόν απέπλεε, στην προβλήτα του λιμανιού εκτυλισσόταν μια σκηνή νεανικής ξεγνοιασιάς. Η νεολαία της Σικίνου άρπαζε την ευκαιρία να «αγκαλιάσει» τις φευγαλέες στιγμές του καλοκαιριού που έφευγε, βουτώντας άφοβα από την αποβάθρα στα , λαμπερά νερά που περιέβαλαν το νησί τους. Αυτή η σαγηνευτική τελετουργία, που γεννήθηκε από την ουσία της ανέμελης νησιώτικης ζωής, άντεξε στο χρόνο και παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του νησιού ακόμη και σήμερα.

Είναι ενδιαφέρον ότι το πέρασμα του χρόνου δεν έχει αμβλύνει τη λάμψη αυτής της παράδοσης. Αντίθετα, έχει εξελιχθεί σε ένα καθημερινό θέαμα. Τώρα, σε κάθε αναχώρηση του πλοίου, τα παιδιά του νησιού κάνουν τις συναρπαστικές βουτιές τους πίσω από το πλοίο, μια απόδειξη της διαρκούς σύνδεσής τους με τη θάλασσα. Αυτή η σύγχρονη εκδοχή ενός πανάρχαιου τελετουργικού συνεχίζει να γοητεύει τις καρδιές, παρέχοντας μια μοναδική ματιά στη διαπλοκή του παρελθόντος και του παρόντος.

Μια τουρίστρια ανέβασε το έθιμο στο TikTok: «Στο παρελθόν οι ακτοπλοϊκές γραμμές για τη Σίκινο ήταν πολύ λιγότερες από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων. Η παλιά συνήθεια της νέας γενιάς του νησιού να βουτάει από την προβλήτα του λιμανιού στην απαστράπτουσα θάλασσα μόλις αναχωρήσει το τελευταίο πλοίο του καλοκαιριού, διατηρείται ακόμα και σήμερα!».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.