Αφεντικό απαιτεί από τους υπαλλήλους του να είναι «κομμάτια» αλλιώς…θα τους απολύσει

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Andy Elliott, ένας διακεκριμένος επαγγελματίας εκπαιδευτής πωλήσεων και πωλητής αυτοκινήτων, έχει προκαλέσει αναστάτωση με τον πρωτοφανή όρο που έθεσε για την πρόσληψη στην εταιρεία πωλήσεών του. Ο Elliott δήλωσε ότι όλα τα μέλη της ομάδας του πρέπει να διαθέτουν κοιλιακούς, προκειμένου να εξασφαλίσουν και να διατηρήσουν τη θέση τους.

Η τολμηρή απαίτηση του 43χρονου επιχειρηματία έχει πυροδοτήσει έναν έντονο διάλογο για τα όρια των προσδοκιών στον χώρο εργασίας. Ο Elliott υπερασπίζεται σθεναρά τη στάση του, υποστηρίζοντας: «Six-pack ή απολύεσαι, αυτό λέω σε όλη την ομάδα μου. Αν δεν έχεις γυμνασμένο σώμα, δεν δουλεύεις για εμάς». Γι’ αυτόν, οι γραμμωμένοι κοιλιακοί συμβολίζουν την αφοσίωση στην υγεία, την πειθαρχία και, κατ’ επέκταση, ένα υψηλότερο επίπεδο απόδοσης.

Παρ’ όλα αυτά, η αυστηρή απαίτηση του Elliott έχει προκαλέσει κύμα κριτικής. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η εξίσωση της επαγγελματικής ικανότητας με τη σωματική εμφάνιση δεν αποτελεί μόνο διάκριση αλλά και υπεραπλούστευση των ιδιοτήτων που συμβάλλουν στην απόδοση στην εργασία. Ανησυχίες σχετικά με την εικόνα του σώματος, την αυτοεκτίμηση και την πιθανή προώθηση ανθυγιεινών εργασιακών περιβαλλόντων έχουν εκφραστεί ως απάντηση σε αυτή την προσέγγιση.

Καθώς η συζήτηση συνεχίζει να εκτυλίσσεται, υπογραμμίζει ευρύτερα ερωτήματα σχετικά με τη διασταύρωση της εμφάνισης και της εργασιακής απόδοσης και κατά πόσον τέτοια αυστηρά πρότυπα είναι απαραίτητα για την προώθηση της αριστείας ή επιζήμια για τη συμμετοχικότητα

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.