Ολυμπιακός – Τσουκαρίτσκι 3-1: Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης με υπογραφή Ελ Κααμπί και Φορτούνη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολύ σημαντικό βήμα έκανε ο Ολυμπιακός στον πρώτο αγώνα για τα playoffs του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-1 της Τσουκαρίτσκι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και έχουν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στη φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Ελ Κααμπί άνοιξε το σκορ στο 3ο λεπτό, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό. Στο 15′ ο Φορτούνης διπλασίασε τα τέρματα των ερυθρόλευκων, ενώ στο 40′ ο captain των Πειραιωτών τροφοδότησε τον Μαροκινό στράικερ για το 3-0, με τους ερυθρόλευκους να είναι καταιγιστικοί στο πρώτο μέρος. Οι Σέρβοι κόντρα στη ροή μείωσαν στο 90+3′ με τον Μιλαντίνοβιτς και έμειναν ζωντανοί.

Η ρεβάνς του Ολυμπιακού είναι την Πέμπτη (31/8) στις 21:00 στη Σερβία, με τους ερυθρόλευκους να θέλουν να “τσεκάρουν” την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League.

Το ματς
Ο Ολυμπιακός μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια και μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Ο Βρουσάι από τα δεξιά γέμισε προς την περιοχή. Ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, ο Σαμούροβιτς απέκρουσε και ο Ελ Κααμπί που ακολουθούσε, σκόραρε λύνοντας τα πόδια των ερυθρόλευκων.

Δύο λεπτά αργότερα ο Μαροκινός στράικερ είχε δοκάρι. Ο Ελ Κααμπί με το εξωτερικό πραγματοποίησε μία σέντρα σουτ, με την μπάλα να σταματάει στην οριζόντια δοκό του τερματοφύλακα της Τσουκαρίτσκι. Στο 9ο λεπτό ο Μασούρας βρήκε δίχτυα, όμως ήταν εκτεθειμένος.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε τις διαθέσεις του και στο 15′ διπλασίασε τα τέρματά του. Σκόρερ; Ο αρχηγός του. Ο Κώστας Φορτούνης με ένα εξαιρετικό σουτ με το δεξί μέσα από την περιοχή βρήκε δίχτυα για το 2-0. Οι Πειραιώτες συνέχιζαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και στο 31′ έφτασαν κοντά σ’ ένα ακόμη γκολ με τον Ελ Κααμπί.

Στο 35′ η Τσουκαρίτσκι επιχείρησε να απαντήσει, όμως ο Πασχαλάκης δήλωσε παρών στην κεφαλιά του Σούμποτιτς, ενώ ο Τόσιτς στη συνέχεια αστόχησε. Στο 40ο λεπτό ο Ολυμπιακός πέτυχε και το τρίτο του γκολ. Ο Φορτούνης από τα δεξιά γέμισε στην περιοχή και ο Ελ Κααμπί με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 44ο λεπτό η Τσουκαρίτσκι είχε μία καλή στιγμή με τον Στάνκοβιτς, ωστόσο ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα στο 50ο λεπτό σκόραρε με τον Μαντί Καμαρά, ωστόσο βρήκε την μπάλα με το χέρι και έτσι το γκολ του ακυρώθηκε. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, με τον Έσε να κάνει ντεμπούτο στο 59ο λεπτό του παιχνιδιού.

Στο 71ο λεπτό πέρασε και ο Τζάκσον Πορόσο, με τον κεντρικό αμυντικό από το Εκουαδόρ να παίρνει τη θέση του Ρέτσου. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, κυκλοφορούσαν την μπάλα και έφτασαν κοντά και σε τέταρτο γκολ σε αρκετές περιπτώσεις. Στο 74′ ο Φορτούνης μοίρασε στον Μπιέλ, ο οποίος πλάσαρε άστοχα.

Ένα λεπτό αργότερα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού με εξαιρετική ενέργεια είδε τον Μπιέλ, με τον Ισπανό να μην μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα της Τσουκαρίτσκι. Στο 86′ ο Ολυμπιακός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Φορτούνης γέμισε πολύ όμορφα προς τον Αραμπί. Ο Μαροκινός κοντρόλαρε, σούταρε υπό πίεση, αλλά ο τερματοφύλακας των Σέρβων μπλόκαρε. Στη συνέχεια ο Σκάρπα πήρε το ριμπάουντ με το κεφάλι, όμως ήταν άστοχος.

Ο Ολυμπιακός κρατούσε το προβάδισμα των τριών τερμάτων, όμως η Τσουκαρίτσκι μπόρεσε να μειώσει πριν από το φινάλε. Έπειτα από γέμισμα από τα δεξιά και μία πρώτη κεφαλιά, ο Μιλαντίνοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 90+3′, με τη φάση να ελέγχεται για ενδεχόμενο χέρι. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι θα ταξιδέψουν την επόμενη εβδομάδα με Σερβία, με στόχο να τελειώσουν τη δουλειά που άρχισαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Βρουσάι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Μαντί Καμαρά (59′ Έσε), Ιμπόρα, Μασούρας (59′ Σκάρπα), Μπιέλ (83′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (70′ Ελ Αραμπί).

ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ: Σαμούροβιτς, Σούμποτιτς, Ντρέζγκιτς, Στεφάνοβιτς, Ρόγκαν (46′ Νίκσεβιτς), Στάνκοβιτς (69′ Μιλαντίνοβιτς), Σισοκό, Κόβατς (46′ Ντότσιτς), Τόσιτς, Εντιαγέ (46′ Γιάνκοβιτς), Ιβάνοβιτς (86′ Σάντος).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.