Αναδρομικά συνταξιούχων: Έως τον Ιoύλιο η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έως τον ερχόμενο Ιούλιο πιθανολογείται η έκδοση της απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για τα αναδρομικά των συνταξιούχων από τις μνημονιακές περικοπές στα δώρα των επικουρικών συντάξεων, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsit.gr από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Οι ίδιες πηγές, σε σχέση με τα εν λόγω διεκδικούμενα αναδρομικά των συνταξιούχων, αναφέρουν αν υιοθετηθεί η εισήγηση περί απαραδέκτου, τότε το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο δεν θα προχωρήσει σε κρίση περί συνταγματικότητας ή μη της επίμαχης διάταξης.

Αν δεν υιοθετηθεί η εισήγηση και το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο προχωρήσει στην ουσία, θα κριθεί in abstracto η συνταγματικότητα ή μη των περικοπών των δώρων για το 11μηνο μόνο (σ.σ. Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016) για το μέλλον, καθώς η κρίση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Σε περίπτωση συνταγματικότητας των περικοπών, η Πολιτεία δεν θα κληθεί να αναλάβει καμία περαιτέρω ενέργεια.
Σε περίπτωση που το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο καταλήξει σε αντισυνταγματικότητα των εν λόγω περικοπών, θα επηρεαστεί η έκβαση των εκκρεμών αγωγών για τα δώρα του 11μήνου.
Ωστόσο, σύμφωνα, με τις ίδιες πηγές με την εισήγηση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, η κρίση ουσίας (σ.σ. περί συνταγματικότητας ή μη των περικοπών) θεωρείται εξαιρετικά απίθανη.

newsit.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.