Το “αντίο” ενός μύθου: Ο Μπουφόν αποχαιρέτησε τα γήπεδα ως παίκτης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Τζιανουλίτζι Μπουφόν κρέμασε τα γάντια του έπειτα από 28 σεζόν σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο Ιταλός θρύλος του ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την απόσυρσή του με ένα λιτό μήνυμα στο Twitter, σε ηλικία 45 ετών.

“Αυτό είναι παιδιά. Μου δώσατε τα πάντα. Σας έδωσα τα πάντα. Το κάναμε μαζί”, ήταν το μήνυμα του μυθικού τερματοφύλακα που θεωρείται ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο κορυφαίος, που έχει αγωνιστεί σε αυτήν τη θέση.

Το συμβόλαιο του Μπουφόν με την Πάρμα έληγε το καλοκαίρι το 2024, όμως είχε ενημερώσει ότι δεν θα το εξαντλήσει., από τη στιγμή που η ομάδα δεν κατάφερε να επιστρέψει στη Serie A.

Αν και θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία, από όπου έχει μια πολύ καλή πρόταση, ο Μπουφόν την έχει απορρίψει κι ετοιμάζεται να γράψει τον επίλογο μιας σπουδαίας καριέρας.

Η πρώτη σελίδα αυτής γράφτηκε το 1995 στο “Ένιο Ταρντίνι”, όπου έμεινε μέχρι το 2001, πριν ανοίξει τα φτερά του για τη Γιουβέντους. Στη “γηραιά κυρία” έμεινε μέχρι το 2018, για να πάει στην Παρί και να επιστρέψει για δύο σεζόν, μέχρι την τελευταία επιστροφή του, αυτήν στην Πάρμα. Συνολικά, έχει υπερασπιστεί 975 φορές την εστία κάποιας ομάδας σε αυτές τις 28 σεζόν όπου αγωνίζεται ως επαγγελματίας, κατακτώντας αμέτρητους τίτλους.

Με την εθνική Ιταλίας αγωνίστηκε για έντεκα χρόνια, από το 1997 μέχρι το 2008, με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση του Μουντιάλ 2006.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.