Πάτρα: Πορεία διαμαρτυρίας για την παρουσία ΝΑΤΟικών πλοίων στο λιμάνι (ΦΩΤΟ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την προκλητική παρουσία Νατοϊκών πολεμικών πλοίων στο λιμάνι της πόλης (τριών αυτή τη φορά), κατήγγειλε η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας, με πικετοφορία που πραγματοποίησε από την πλατεία Τριών Συμμάχων χθες το απόγευμα.

Πρόκειται μάλιστα για «παρουσία», που έρχεται με τη συμπλήρωση 78 χρόνων από την ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι από τις ΗΠΑ, με τους συγκεντρωμένους να τονίζουν ότι είναι ανεπιθύμητη η παρουσία των φονιάδων των λαών.

Στο χαιρετισμό του, ο Παναγιώτης Μελάς, μέλος της Επιτροπής, και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, τόνισε πως είναι ανεπιθύμητοι οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες των λαών στην πόλη.

Κάλεσε σε πάλη για απεμπλοκή της χώρας απ’ τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό και τη νεολαία του.

Στην κινητοποίηση που ακολούθησε και στο λιμάνι, απαιτήθηκε, μεταξύ άλλων η απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, να ξηλωθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου από τη χώρα, να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού, να ματαιωθούν οι αποστολές Ενόπλων Δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων, αλλά και τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας αποθηκών πυρομαχικών από κατοικημένες περιοχές με εξασφάλιση αυστηρά όλων των κανόνων πυρασφάλειας, καθώς και δημιουργία πρόσθετων εγκαταστάσεων που μαζί με τις παλιές, να πληρούν όλους τους κανόνες ασφάλειας για τη φύλαξη πυρομαχικών.

Το «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία της ΤΕ Αχαίας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ και Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κόμματος. Επίσης αντιπροσωπείες της αγωνιστικής Δημοτικής Αρχής, Πάτρας με επικεφαλής το Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη, καθώς και της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου.

902.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.