Μητρόπολη Πάτρας: Η παράκληση στην Παναγία στην Μέτζαινα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ιερά Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκο τελέστηκε και φέτος στην μικρή Βυζαντινή εκκλησία της Μέντζενας, με ιδιαίτερη λαμπρότητα, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κκ. Χρυσόστομος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Συμμετείχαν ο πατήρ Δημήτριος Παπαγεωργίου, αρχιερατικός Επίτροπος τέως Δήμου Φαρών και ο Ιερέας της Ενορίας της Πλατανόβρυσης, πατήρ Μιχαήλ Γκότσης.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον υπαίθριο χώρο πέριξ του Ιερού Ναού και παρακολούθησε με ευλάβεια την Αρχιερατική Παράκληση στη Θεομήτορα που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτηση και ενέργειες του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Στο τέλος της Παράκλησης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη χάρη της Παναγίας και την ξεχωριστή θέση που κατέχει στην Χριστιανική μας λατρεία. Προανήγγειλε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού, αφού έχουν γίνει ήδη τα θυρανοίξια, και μάλιστα σε σύντομο χρόνο, με τη συνεργασία της Εφορίας Αρχαιοτήτων, την οποία παράλληλα ευχαρίστησε.
Σημειώνεται ότι το Βυζαντινό Μνημείο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κάτω Πλατανόβρυση ( 10οςαι.μ.Χ) διαιρείται σε τρία κλίτη, για τον χωρισμό των οποίων έχουν χρησιμοποιηθεί ανεστραμμένα ιωνικά κιονόκρανα από κτίρια της Ύστερης Αρχαιότητας, έχει αναστηλωθεί από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού που είναι και ο διαχειριστής του και μετά από εικοσαετή επίμονη προσπάθεια και ενέργειες του Συλλόγου μας με τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, του Δήμου Ερυμάνθου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Πλατανόβρυσης.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση: ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπονάνος Χ., ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Μπαρής Θ., η Αντιδήμαρχος και εκπρόσωπος του Δημάρχου του Δήμου Πατρέων κ. ΤογιοπούλουΑ., οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ερυμάνθου κκ. Μπερδένη Εύα, Παρασκευόπουλος Δημήτριος και Βέρρας Ηλ., ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παπαδόπουλος Τ., οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Δριβήλας Δ., και Σκιαδαρέσης Σπύρος, ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δ. Ερυμάνθου, κ. Κανελλόπουλος Δ., ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Μπιθέλης Γ., η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κ. Μαστοράκου Α., ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων κ. Καράβολας Α., ο κ. Αλόκριος Γρηγόρης, Δ/ ντής του Κ. Υγείας Χαλανδρίτσας, οι κ.κ Δημητρόπουλος Β. και Δημητρόπουλος Δ, Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δροσιάς «οι Γιαννιάδες», εκπρόσωποι του αδελφού Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων.
Ο κ. Δετοράκης Ι. Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, που έχει συμμετάσχει ενεργά στις εργασίες ανάδειξης του ξεχωριστού αυτού μνημείου, ευχαρίστησε την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκ. Χρυσόστομο για την ευλογία και την αμέριστη υποστήριξη, την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και ιδιαίτερα την Προϊσταμένη κ. Κουμούση Αν., τον Δήμο Ερυμάνθου και ιδιαίτερα τον κ. Μπαρή Θ. για την πολύπλευρη και άψογη συνεργασία στην προετοιμασία της θρησκευτικής εκδήλωσης και τη χορηγία, τον κ. Γρηγόρη Καλεντζιώτη, τους Εκκλησιαστικούς Λειτουργούς, τους εκπροσώπους της Περιφερειακής, Δημοτικής Αρχής, και όλους τους παρευρεθέντες πιστούς.
Ευχήθηκε, εκ μέρους του Δ/Σ σε όλους Καλό Δεκαπενταύγουστο με υγεία, ευλογία και Χρόνια πολλά.
Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν γλυκίσματα από τις κυρίες – μέλη του Συλλόγου μας, από τις κυρίες της Πλατανόβρυσης και τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πλατανόβρυσης.»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.