Φαράγγι της Σαμαριάς: Ανοίγει την Πέμπτη χωρίς υπεύθυνη δήλωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επισκέψιμο για τον κόσμο θα είναι από την Πέμπτη (24.08.2023) το Φαράγγι της Σαμαριάς χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώσουν καμία υπεύθυνη δήλωση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΦΥΠΕΚΑ, τονίζεται ότι το Φαράγγι της Σαμαριάς θα λειτουργεί κανονικά χωρίς να χρειάζεται κάποια υπογραφή από τους πολίτες ότι βρίσκονται στον συγκεκριμένο χώρο με δική τους ευθύνη.

«Σε συνέχεια των αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν στο Φαράγγι της Σαμαριάς, την 21η Αυγούστου από την Περιφερειακή Μονάδα Κρήτης της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) και την 22α Αυγούστου από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με επικεφαλής τον Καθ. κο. Λέκκα, κατόπιν αιτήματος του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και παρουσία των στελεχών του, προέκυψε ότι τα επίπεδα ασφαλείας έχουν επανέλθει στα προ του σεισμού της 13ης Αυγούστου.

Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του μονοπατιού από λιθοπτώσεις και το μονοπάτι είναι πλήρως προσβάσιμο. Κατόπιν των ανωτέρω, ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. ενημερώνει ότι το φαράγγι της Σαμαριάς θα είναι προσβάσιμο για τους επισκέπτες από Πέμπτη 24 Αυγούστου, χωρίς την παροχή ατομικής υπεύθυνης δήλωσης».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.