Έβρος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά-Μήνυμα 112 για εκκένωση τριών οικισμών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δραματική είναι η κατάσταση στη φωτιά, που μαίνεται ανεξέλεγκτη για πέμπτη ημέρα στον Έβρο. Μετά τις 2 το μεσημέρι έκλεισε εκ νέου η Εγνατία Οδός, καθώς και παλιά Εθνική Οδός από Αλεξανδρούπολη προς Κομοτηνή λόγω των αναζωπυρώσεων.

Με νέο μήνυμα από το 112 ειδοποιούνται να μετακινηθούν άμεσα οι κάτοικοι των περιοχών: Κοιλιά, Μέλια και Φέρες.

Επιχειρείται από το πρωί να τιθασευτούν και να σβήσουν τα πύρινα μέτωπα της Δαδιάς, της Μελίας, της Λεπτοκαρυάς και της Συκορράχης.

Πέντε εστίες φωτιάς έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο μέτωπο 15-20 χιλιομέτρων με κατεύθυνση προς τη Ροδόπη και με τις πυροσβεστικές δυνάμεις αμείωτες, τους εθελοντές και τις τοπικές Αρχές να δημιουργούν πυρετωδώς αντιπυρικές ζώνες ώστε να σταματήσει η επέλαση του πύρινου μετώπου.

Η πύρινη λαίλαπα, που συνεχίζει να καίει στην Αλεξανδρούπολη άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές στη χλωρίδα του Νομού, καμένες περιουσίες και σπίτια.

Οι επίγειες δυνάμεις, που επιχειρούν σήμερα είναι 220 πυροσβέστες με 59 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Αναφορικά με τους κατοίκους που εκκένωσαν χθες τα σπίτια τους σε Κίρκη, Άβαντα, Μαΐστρο, Άβαντα, Χηλή παραμένουν εκτός, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.