Παναθηναϊκός – Ράγιο Βαγιεκάνο 0-1: Καμπανάκι ενόψει Ντνίπρο η ήττα από τους Ισπανούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-0 από τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο τελευταίο του φιλικό προετοιμασίας το βράδυ της Τρίτης (18/7) στη Λεωφόρο και προβλημάτισε με την απόδοση του και την εικόνα του ακόμα και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς όπως τόνισε ο Σέρβος τεχνικός με τη λήξη του αγώνα.

Ουσιαστικά η εμφάνιση του τριφυλλιού χτύπησε καμπανάκι ενόψει των αγώνων με την Ντνίπρο και δη της πρώτης αναμέτρησης σε μια εβδομάδα καθώς οι πράσινοι, κόντρα σε μια ομάδα που ναι μεν ήταν ποιο φρέσκια καθώς αυτό ήταν το πρώτο φιλικό στη διάρκεια της προετοιμασίας της, δεν έδειξαν καλό πρόσωπο. Δεν μπόρεσε να απειλήσει όσο θα ήθελε και δέχτηκε φάσεις, ιδίως στο δεύτερο 45λεπτο.

Οι αντίπαλοι έδειχναν να είναι γρηγορότεροι, να έχουν σωστές αποφάσεις στη διάρκεια του αγώνα ενώ ο Παναθηναϊκός όπως και στα προηγούμενα ματς μπόρεσε να πιέσει ψηλά και να κλέψει μπάλες, όχι όμως και να σκοράρει.

Από το τριφύλλι ξεχώρισε μόνο ο Τζούριτσιτς που και πάλι πήρε πολλές μπάλες στα πόδια του, ο Παλάσιος που είχε τις καλύτερες στιγμές του τριφυλλιού ενώ το ντεμπούτο του έκανε ο Βιλένα. Στα αξιοσημείωτα πως το δίδυμο των στόπερ οι Μάγκνουσον και Σένκεφελντ έπαιξαν για 89 λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στο πρώτο 45λεπτο με τον Μπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο βρέθηκε ο Βαγιαννίδης και αριστερά ο Χουάνκαρ ενώ οι Σένκεφελντ-Μάγκνουσον ήταν το δίδυμο των στόπερ. Ο Πέρεθ έπαιξε μπροστά από την άμυνα έχοντας δίπλα του τον Τσόκαϊ και λίγο ποιο μπροστά τους βρέθηκε ο Τζούριτσιτς. Στα δεξιά της επίθεσης αγωνίστηκε ο Παλάσιος, αριστερά ο Μπερνάρ και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Το τριφύλλι απείλησε πρώτο, μόλις στο 6′, όταν ο Τσόκαϊ έκλεψε τη μπάλα, έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Μόρο έδιωξε σε κόρνερ με επέμβαση στη δεξιά του γωνία. Άστοχο ήταν και το σουτ που επιχείρησε ο Χουάνκαρ στο 10′ με το δεξί όταν η μπάλα στρώθηκε μπροστά του.

Οι Ισπανοί ανέβασαν την απόδοση τους μετά το πρώτο δεκάλεπτο και άρχισαν να πατάνε στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Κάθε σέντρα όμως συρτή ή ψηλά ήταν εύκολη λεία για τον Μπρινιόλι. Στο 24′ ο Τρέχο βρέθηκε στα δεξιά, επιχείρησε και το διαγώνιο σουτ με τον Ιταλό να διώχνει σε κόρνερ.

Μετά τη διακοπή για να δροσίστουν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά, στην καλύτερη στιγμή του στο παιχνίδι. Σε βαθιά μπαλιά ο Σπόραρ βγήκε στην πλάτη της άμυνας, μπήκε από τα αριστερά έκανε το διάγώνιο σουτ αλλά ο Μόρο έδιωξε τη μπάλα εκ νέου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο δεύτερο μέρος με την ίδια ενδεκάδα σε αντίθεση με την Ράγιο Βαγιεκάνο που έκανε πέντε αλλαγές στο αρχικό της σχήμα και έγινε περισσότερο επιθετική.

Οι Ισπανοί μάλιστα άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος. Στο 57′ ο Μπρινιόλι έδωσε στον Πέρεθ, αυτός δεν έκανε καλό κοντρόλ, έχασε τη μπάλα και οι Ισπανοί απείλησαν τέσσερις φορές σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο Μπρινιόλι είπε όχι στις τρεις πρώτες τελικές, όχι όμως και στην τέταρτη με τον Αλβάρο Γκαρθία με πλασέ να ανοίγει το σκορ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παλάσιος έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή, πλάσαρε με το εξωτερικό αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 63′ ο Παναθηναϊκός πίεσε, έκλεψε τη μπάλα με τον Σπόραρ μέσα στην περιοχή να περνάει τον γκολκίπερ και λίγο πριν σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα ήρθε ο Αριντάνε και απομάκρυνε.

Στο 71′ ο Παλάσιος έκανε προσωπική ενέργεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Μόρο εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ. Η επόμενη καλή στιγμή του Παναθηναϊκού ήρθε στο 85′ όταν ο Αϊτόρ εκτέλεσε το φάουλ με τον Γερεμέγεφ να προσπαθεί να πλασάρει αλλά ο Μόρο μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι (61′ Λοντίγκιν), Βαγιαννίδης (74′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ (90′ Σιδεράς), Μάγκνουσον (90′ Φικάι), Χουάνκαρ (61′ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ (74′ Ζέκα), Τσοκάι (61′ Βιλένα), Τζούριτσιτς (83′ Αϊτόρ), Μπερνάρ (62′ Μαντσίνι), Παλάσιος (74′ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (83′ Γερεμέγεφ).

ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Μόρο, Τσαβάρια (63′ Πριέτο), Αριντάνε, Ισί (46′ Πόνσε), Τρέχο (46′ Πόζο), Ντέκα, Αντρές (46′ Αλβαρό Γκαρσία), Μουμίν, Μπάλιου, Όσκαρ, Φαλκάο (46′ Τομάς).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.