Μέσι: 50-60 εκατ. δολάρια ετησίως θα λαμβάνει στην Ίντερ Μαϊάμι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι θα κερδίζει 50- 60 εκατ. δολάρια ετησίως από την Ίντερ Μαϊάμι, όπως δήλωσε ο συνιδιοκτήτης του συλλόγου Χόρχε Μας σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.

Το χαμηλότερο από αυτά τα νούμερα θα έκανε τον Μέσι τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στο Major League Soccer (MLS) κατά πάνω από 40 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης αθλητικών μισθών Spotrac. Σύμφωνα με τον εν λόγω ιστότοπο, ο Xherdan Shaqiri κερδίζει σήμερα τα περισσότερα στο πρωτάθλημα με ετήσιο μισθό 8.153.000 δολάρια.

Οι πιθανές αποδοχές του Μέσι εντός γηπέδου ξεπερνούν αυτές του μακροχρόνιου αντιπάλου του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει μισθό 75 εκατομμυρίων δολαρίων ως παίκτης μετά τη μετακίνησή του στη σαουδαραβική ομάδα Al-Nassr, σύμφωνα με το Forbes.

Ο Μας επιβεβαίωσε στην El Pais ότι ο μισθός του 35χρονου θα συμπληρώνεται από την εγγύηση ότι θα είναι μέρος της ιδιοκτησίας του συλλόγου όταν αποσυρθεί, καθώς και από ένα μερίδιο από τα κέρδη της συμφωνίας μετάδοσης του MLS με την Apple TV και τις πωλήσεις της στολής της ομάδας από την Adidas.

Ο διευθύνων ιδιοκτήτης σημείωσε ότι ο όρος για το Apple TV ήταν “πολύ σημαντικός” για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ο Μας αποκάλυψε στην El Pais ότι οι διαπραγματεύσεις γύρω από την άφιξη του Μέσι διήρκεσαν τρία χρόνια, με τη συμμετοχή του πατέρα και του ατζέντη του Μέσι, Χόρχε, καθώς και του συνιδιοκτήτη του Μας, Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος μίλησε στον Μέσι “μόνο για την ποδοσφαιρική πλευρά των πραγμάτων”.

Οι ιδιοκτήτες είναι αισιόδοξοι για τις δυνατότητες ανάπτυξης του πρωταθλήματος μετά την άφιξη του Μέσι, με τον Μας να δηλώνει στη συνέντευξη στην El Pais ότι η άφιξη του αρχηγού του Παγκόσμιου Κυπέλλου “θα ανεβάσει το πρωτάθλημα σε άλλο επίπεδο” σε “ένα από τα δύο ή τρία καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο”.

Όσον αφορά τους άλλους παίκτες που θα πλαισιώσουν τον Μέσι και την Ίντερ Μαϊάμι, ο Μας επιβεβαίωσε ότι ο πρώην συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα, Σέρχιο Μπούσκετς, υπέγραψε στην ομάδα, καθώς “ήταν σημαντικό για εμάς να περιβάλλουμε τον Μέσι με παίκτες του διαμετρήματός του”.

Ο Μας ανέφερε λεπτομερώς ότι δύο ακόμη πρώην συμπαίκτες του Μέσι στην Μπαρτσελόνα βρίσκονταν σε συζητήσεις με την Ίντερ Μαϊάμι. Ο Μας κατονόμασε τους Τζόρντι Άλμπα και Λουίς Σουάρες ως παίκτες με τους οποίους είχε μιλήσει η ομάδα, καθώς και τον συμπατριώτη του Μέσι, Άνχελ Ντι Μαρία, πιο πρόσφατα της Γιουβέντους.

Ο Μέσι πιθανότατα να κάνει το ντεμπούτο του με την ομάδα στις 21 Ιουλίου εναντίον της μεξικανικής Κρουζ Αζούλ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.