Μαρινάκης: “Θα σταματήσουμε να στερούμε πόρους από τις ομάδες μας για να πληρώνουμε υπέρογκους μισθούς αργόσχολων”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο πλαίσιο της κλήρωσης για το νέο πρωτάθλημα ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιτέθηκε στην ΕΠΟ, ενώ αναφέρθηκε και στο κομμάτι της επαγγελματικής διαιτησίας.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη: “Εύχομαι το Πρωτάθλημα 2023-2024 να είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα που θα προσφέρει όμορφες στιγμές στους φιλάθλους.

Είχαμε προετοιμαστεί για μια κλήρωση-γιορτή όμως οι στιγμές είναι κρίσιμες και οι συμπολίτες μας αλλά και οι ηρωικοί πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες και σε τέτοιες στιγμές το μυαλό όλων μας είναι δίπλα τους!

Όπως ήδη γνωρίζετε τον τελευταίο χρόνο η Super League κατάφερε να κλείσει τη μεγαλύτερη χορηγική της συμφωνία με την εταιρεία Stoiximan που έγινε αρωγός και συμπαίκτης μας.

Καταφέραμε η Πολιτεία να ασχοληθεί με το υπερβολικό «χαράτσι» των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που επιβάλλει η ΕΠΟ στις ομάδες μας και μειώθηκε με νόμο το ποσοστό παρακράτησης από τα τηλεοπτικά συμβόλαια από το 5% στο 1%.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Πολιτεία θα φροντίσει ώστε και το ποσοστό στα συμβόλαια παικτών και ποδοσφαιριστών να πέσει επίσης στο 1% από το 5% που είναι σήμερα αυθαιρέτως και σύμφωνα με την ομόφωνη πρότασή μας.

Είναι μοναδικό φαινόμενο στον πλανήτη να κρατά ποσοστό η Ομοσπονδία και στην πώληση αλλά και στην αγορά ποδοσφαιριστή από μια ΠΑΕ! Προφανώς πρέπει να μηδενιστεί το ποσοστό στις αγορές και να γίνει 1% στις πωλήσεις.

Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να σταματήσει η ακατάσχετη οικονομική αιμορραγία της Super Leage λόγω των αυθαίρετων απαιτήσεων της ΕΠΟ.

Θα σταματήσουμε και αυτό είναι βέβαιο, να στερούμε πόρους από τις ομάδες μας, από τις Ακαδημίες μας, για να πληρώνουμε υπέρογκους μισθούς αργόσχολων ή τη ντόλτσε βίτα τους και τα ταξίδια τους σε όλο τον κόσμο με τις φίλες και τους φίλους τους… στην υγειά μας!

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω διατηρήσαμε το σημαντικό ποσοστό από τη φορολογία των κερδών του Στοιχήματος που μας διαθέτει κάθε χρόνο η Πολιτεία.

Πρόκειται όπως γνωρίζετε για χρήματα που πολλά χρόνια διεκδικούσε το ποδόσφαιρο αφού οι ομάδες μας ήταν στα κουπόνια χωρίς να έχουν κανένα έσοδο.

Επεξεργαζόμαστε μάλιστα με την Πολιτεία έναν τρόπο ώστε να αποδίδονται αυτά τα χρήματα έτσι ώστε να μην υπάρχουν στρεβλώσεις και αδικίες όπως στο παρελθόν.

Θα ήθελα να περιοριστώ μόνον σε ευχάριστα μηνύματα σήμερα αλλά δυστυχώς η εποχή επιβάλει να δούμε κατάματα τις προκλήσεις και να δημιουργήσουμε το μέλλον που αξίζει στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Έχουμε ήδη απευθυνθεί στην Πολιτεία και έχουμε ζητήσει απόλυτη διαφάνεια για όσα ακούμε τον τελευταίο καιρό.

Όσοι φταίνε να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, το συντομότερο και να υποστούν και όσες ποινές προβλέπει το πειθαρχικό δίκαιο.

Σε καμμιά περίπτωση δε θα αφήσουμε ανοχύρωτη την Super League σε φήμες και σε λάσπη. Όσοι φταίνε θα πρέπει να πληρώσουν.

Ταυτόχρονα πρέπει με την στήριξη της Πολιτείας που έχει ήδη νομοθετήσει σχετικά να προχωρήσουμε στην Επαγγελματική Διαιτησία, σε μια νέα εποχή εμπιστοσύνης και σοβαρότητας για έναν πολύπαθο χώρο. Χωρίς σκιές και χωρίς συμφέροντα για τρίτους.

Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει επιτέλους να απολαύσει τη δυνατότητα που του δίνει η περίφημη «Ολιστική Μελέτη», για την οποία συμφώνησαν και υπόγραψαν ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, να αποφασίζει για τα του οίκου του!

Θα πρέπει, άμεσα, η ΕΠΟ να υιοθετήσει πλήρως και χωρίς στρεβλώσεις την «Ολιστική Μελέτη» η UEFA και η Πολιτεία πρέπει να συμβάλουν τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση.

Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φέρουμε νέα έσοδα από χορηγούς και τηλεόραση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Τα επόμενα χρόνια είναι η κοινή μας ευκαιρία να πάμε το ελληνικό ποδόσφαιρο εκεί που του αξίζει στην Ευρώπη.

Καλή ποδοσφαιρική σεζόν”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.