Πάτρα: Η Χριστίνα χάρισε ζωή με τον θάνατό της – Από τα ξημερώματα γίνεται λήψη οργάνων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Χριστίνα ταξιδεύει πλέον για τον κόσμο των αγγέλων και χαρίζει με το φευγιό της ζωή σε συνανθρώπους μας, σκορπίζοντας όμως ταυτόχρονα τον πόνο και τον θρήνο στους δικούς της, στους φίλους της, αλλά και σε όσους την γνώρισαν.

Η απόφαση των γονιών της να δεχθούν να δωρίσουν τα όργανα του σπλάχνου τους γενναία και συγκινητική. Η 14χρονη που είχε σοκαριστικό τροχαίο τα ξημερώματα της Κυριακής της 9ης Ιουλίου στην περιοχή του Ρίου, ήταν από την πρώτη στιγμή σε σοβαρή κατάσταση, με βαριά χτυπήματα στο κεφάλι.

Ωστόσο, όλες αυτές τις μέρες έδωσε μάχη, η καρδιά της χτυπούσε και η ελπίδα δεν είχε σβήσει ούτε για τους γιατρούς της ΜΕΘ Παίδων και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, ούτε για τους δικούς της.

Άφησε αυτόν τον κόσμο τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν στις 3 το πρωί ξεκίνησε η διαδικασία της μεταμόσχευσης των οργάνων της με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμόσχευσης να δίνει το πράσινο φως.

Οι ξένες μεταμοσχευτικές ομάδες ήρθαν από την Αυστρία και την Ιταλία, ενώ έφτασαν στο Ρίο δύο ακόμα ιατρικές ομάδες από την Ελλάδα. Η μεταμόσχευση αφορά τους πνεύμονες και το ήπαρ που θα πάνε στο εξωτερικό και τους κερατοειδής και τα νεφρά στην Ελλάδα.

Η Χριστίνα έτσι μέσα από το άδικο φευγιό της θα δώσει ζωή σε συνανθρώπους μας και σε συμβατούς ασθενείς που θα βρεθούν. «Η Χριστίνα μας το γελαστό παιδί όλης της Πάτρας και της ζωής έφυγε μετά από έναν πολύ μεγάλο και άνισο αγώνα στην ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου μας.

Η Χριστίνα απόψε ταξιδεύει και χαρίζει απλόχερα ζωή με τον θάνατο της. Υποκλινόμαστε στους γονείς που με την απόφαση τους και παρά τον πόνο τους έδειξαν ότι θέλουν να βοηθήσουν να σωθούν συνανθρώπου μας» έγραψε με συγκίνηση ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.