Σε 24ωρη επιφυλακή για πυρκαγιές η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων αναφέρονται τα εξής:

Από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και ειδικά τώρα με τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν και με το δείκτη επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς να είναι αυξημένος, οι εργαζόμενοι στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Αναστασίου, βρίσκονται σε 24ωρη, κυριολεκτικά, επιφυλακή και ετοιμότητα.

Καθημερινά εκτελούν περιπολίες στα αστικά και περιαστικά άλση (π.χ. Δασύλλιο, Γηροκομειό κ.ά.) και σε όλες τις δασώδεις περιοχές του Δήμου, συνδράμοντας στην εφαρμογή των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή κινδύνων.

Ο Αντιδήμαρχος είναι διαρκώς σε επαφή τόσο με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και με τους εθελοντικές ομάδες, ώστε ο Δήμος να καλύπτει, στο μέτρο του δυνατού, όποιες ανάγκες προκύπτουν.

Ο Μιχάλης Αναστασίου αναφερόμενος στο έργο που γίνεται από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που δίνουν, όπως υπογράμμισε, τον καλύτερό τους εαυτό, τόνισε και πάλι ότι από την κυβέρνηση δεν παρέχονται στο Δήμο τα απαραίτητα κονδύλια και μέσα για την αντιμετώπιση των ειδικών καιρικών συνθηκών και ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την εγκληματική πολιτική κόστους – οφέλους, που ευθύνεται για την ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδιασμού αντιπυρικής, αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Ο Αντιδήμαρχος κάλεσε και πάλι όλους τους δημότες της Πάτρας να βρίσκονται σε επιφυλακή κι ετοιμότητα, ώστε μαζί με το Δήμο να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα και ανάγκες που πιθανόν να υπάρξουν.

Ο πατραϊκός λαός, έχοντας δίπλα του τη Δημοτική Αρχή, θα προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του, καθώς και το φυσικό περιβάλλον, ενάντια στην πολιτική που αφήνει αβοήθητο το λαό απέναντι στις φυσικές καταστροφές, κατέληξε ο Μ. Αναστασίου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.