Συντριβή Canadair στην Κάρυστο: Θρήνος για τους δύο πιλότους – Πώς έγινε η τραγωδία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θρήνος για τον θάνατο των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσαν στο καθήκον επιχειρώντας πυρόσβεση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Πλατανιστό Καρύστου, με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, να κηρύσσει τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Νεκροί είναι και οι δυο ήρωες πιλότοι του καναντέρ. Ο 34 ετων κυβερνήτης Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος συγκυβερνήτης Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης. Και οι δύο Ιπτάμενοι της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης.

Eρευνα για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στη συντριβή του Canadair στην Κάρυστο και στον θάνατο των δύο χειριστών ξεκίνησε η Πολεμική Αεροπορία. Οι πρώτες εικόνες, δείχνουν το καναντέρ να κάνει δύσκολους ελιγμούς, στη προσπάθεια να σβήσει τη φωτιά στη χαράδρα. Την ώρα της ρίψης του νερού προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο, αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους και προσέκρουσε στο έδαφος.

Όταν παίρνει δεξιά στροφή και χαμηλώνει, στη φάση της ρίψης του νερού, φαίνεται στα πλάνα, να προσκρούει με το δεξί φτερό σε δέντρο και να χάνει τον δεξιό πλωτήρα που έχει στο κάτω μέρος του δεξιού φτερού, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους. Από κει και ύστερα δεν υπήρχε ούτε χρόνος αλλά κυρίως ούτε χώρος ελιγμών. Πέντε δευτερόλεπτα μετά συνετρίβη, όπως φαίνεται και από το βίντεο της ΕΡΤ.

Το Canadair CL-215 που συνετρίβη έκανε ρίψεις μαζί με ακόμη ένα Canadair στη συγκεκριμένη εστία φωτιάς (καθώς επιχειρούν πάντα σε ζεύγη). Είχαν απογειωθεί από τη Νέα Αγχίαλο, πέρασαν πάνω από τη Χαλκίδα και έφτασαν στην Κάρυστο για να επιχειρήσουν στο συγκεκριμένο σημείο. Απο την πρώτη στιγμή απογειώθηκαν απο τον Βόλο, την Χίο και το Κοτρώνι Μαραθώνα  ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης για τον άμεσο εντοπισμό των δυο ιπταμένων. Λίγη ώρα αργότερα είχαν φτάσει στο σημείο της συντριβής.  Ελικόπτερο από την ομάδα διάσωσης που επιχειρούσε –  αποβίβασε από αέρος με γάντζο, διασώστη ανάμεσα στα διασκορπισμένα κομμάτια του καναντέρ. Υπήρχε  μεγάλη επικινδυνότητα λόγω των καυσίμων του αεροσκάφους που είχε καταπέσει. Μαζί με τα πυροσβεστικά οχήματα, έσπευσαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Το οπτικό υλικό είναι ένα μόνο κομμάτι το οποίο θα εξεταστεί καρέ- καρέ από την ομάδα των εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας για τα ακριβή αίτια της πτώσης.

Υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες οι οποίοι θα συνυπολογιστούν στο τελικό πόρισμα για το τι έχει φταίξει για την συγκεκριμένη πτώση του μοιραίου καναντέρ.

Ανάμεσα σε αυτούς, το ανάγλυφο της περιοχής την μοιραία στιγμή, η φορά των ανέμων, το μικροκλίμα που δημιουργεί η φωτιά, αν τυχόν αναφέρθηκε κάτι στην ενδοεπικοινωνία είτε με το ζευγάρι του στον αέρα, είτε με το κέντρο επιχειρήσεων.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Ο 27χρονος Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης

Ο 27χρονος Ανθυποσμηναγός (Ι) Περικλής Στεφανίδης

 

Ο 34χρονος Σμηναγός (Ι} Χρήστος Μουλάς

Ο 34χρονος Σμηναγός (Ι} Χρήστος Μουλάς

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.