Κόλαση πυρός σε Βελεστίνο, Αλμυρό, Λαμία και Ρόδο! Νεκρή γυναίκα στο Χοροστάσι Μαγνησίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Άλλη μια μέρα πύρινη κόλαση. Η φωτιά στη Ρόδο καίει ακόμα και ενώ η χώρα πενθεί για τους δυο πιλότους του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο, σήμερα (25.07.2023), ξέσπασαν νέα μέτωπα φωτιάς σε Βελεστίνο, Αλμυρό και Λαμία.

«Φύγετε, υπάρχουν δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα» προειδοποίησε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, όταν βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς στο Βελεστίνο.

Όπως μετέδωσε το OPEN- βρέθηκε νεκρή γυναίκα μέσα σε τροχόσπιτο στο Χοροστάσι Μαγνησίας, ενώ ο σύζυγός της εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Σύμφωνα πάντα με το OPEN, η γυναίκα έφερε εγκαύματα. Πέρα από τη μάχη της κατάσβεσης, βρίσκεται σε εξέλιξη και έρευνα για 45χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος αγνοείται στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 61 δασικές πυρκαγιές και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν συνολικά 90 σε όλη τη χώρα.

Οι πιο σοβαρές εστίες είναι στο Βελεστίνο Μαγνησίας, όπου η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112, που ενημέρωνε τους κατοίκους των οικισμών Βελεστίνο, Σέσκλο, Άγιο Γεώργιο Φερών για την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή τους προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα και αν απαιτηθεί να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Στη συνέχεια, εκδόθηκε νεότερο μήνυμα για την εκκένωση των οικισμών Διμήνι, Παλιούρι και της Βιομηχανικής Περιοχής του Βόλου προς την πόλη του Βόλου, ενώ ένα τρίτο προειδοποιητικό μήνυμα καλούσε τους κατοίκους της πόλης του Βόλου προκειμένου να προστατευτούν από τους καπνούς της πυρκαγιάς.

 

 

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Η δυσκολότερη μέρα όλου του καλοκαιριού

Ως την δυσκολότερη μέρα του καλοκαιριού μέχρι τώρα χαρακτήρισε την σημερινή ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αρτοποιός, η μάχη με τις καταστροφικές πυρκαγιές συνεχίζεται σε πολλά μέτωπα, προσθέτοντας ότι «όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας λειτουργούν υπό ακραίες συνθήκες» εξαιτίας προφανώς των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 61 δασικές πυρκαγιές και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν συνολικά 90 σε όλη την επικράτεια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Βόλο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 υδροφόρα οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.