8 νεκροί από το κύμα καύσωνα που πλήττει το Μεξικό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το κύμα καύσωνα που πλήττει το Μεξικό από τα μέσα Απριλίου, το τρίτο της χρονιάς, προκάλεσε τον θάνατο οκτώ ανθρώπων, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Από τα οκτώ θύματα, επτά υπέκυψαν από θερμοπληξία και ένα από αφυδάτωση στο διάστημα 14 Απριλίου-12 Ιουνίου, ανέφερε. Τρεις άνθρωποι πέθαναν στην πολιτεία Βερακρούς (ανατολικά), δύο στην Κιντάνα Ρου (νοτιοανατολικά), δύο στη Σονόρα (βόρεια) και ένας στην Οαχάκα (νότια).

Στην πόλη του Μεξικού, η θερμοκρασία έφθασε αυτή την εβδομάδα τους 35 βαθμούς Κελσίου, που αποτελεί ρεκόρ θερμοκρασίας. Στο κέντρο της πρωτεύουσας η ζέστη είναι αποπνικτική λόγω της πολυκοσμίας και των εκπομπών αερίων από τις οδικές μεταφορές και τις επιχειρήσεις.

Στο Μοντερέι (βορειοανατολικά), η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σε αυτή την εύπορη πόλη, που υπέφερε από ιστορική ξηρασία πέρυσι, η πίεση του νερού έπεσε στα νοικοκυριά και η αυξημένη χρήση των κλιματιστικών προκάλεσε διακοπές ρεύματος.

Η κυβέρνηση της πολιτείας Νουέβο Λεόν, όπου βρίσκεται το Μοντερέι, έλαβε μέτρα ώστε τα παιδιά να παρακολουθούν τα μαθήματά τους εν μέρει διαδικτυακά και να πηγαίνουν στο σχολείο μόνο δύο ώρες την ημέρα ώστε να μην εκτίθενται στον ήλιο.

 

ΑΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.