Ολυμπιακός: Ο Κορδόν και ο Μαρτίνεθ έβαλαν ψηλά τον πήχη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η διοίκηση του Ολυμπιακού “χρύσωσε” τον Αντόνιο Κορδόν και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ κι αναμένει οι επιλογές τους να οδηγήσουν την πειραϊκή ομάδα πάλι στην κορυφή.

Ο αθλητικός διευθυντής μαζί με τους συνεργάτες του κι ο καινούργιος προπονητής παρέα με το επιτελείο του, σύμφωνα με πληροφορίες, κοστίζουν στην πειραϊκή ΠΑΕ πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο κι αυτό φανερώνει πολλά για τις διαθέσεις των ερυθρόλευκων.

Τα χρήματα που προσφέρει ο Ολυμπιακός συνολικά στους δύο Ισπανούς είναι εξωπραγματικά για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά πάρθηκε αυτή η απόφαση, προκειμένου η πειραϊκή ομάδα να επιστρέψει στους τίτλους, να ανέβει πάλι επίπεδο και να γίνει ανταγωνιστική ξανά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι ερυθρόλευκοι είναι εκτός Champions League για τρίτη σερί σεζόν, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και δυόμιση δεκαετίες.

Κορδόν, Μαρτίνεθ και το φιλόδοξο πρότζεκτ
Ο Κορδόν και ο Μαρτίνεθ ανέλαβαν ένα φιλόδοξο πρότζεκτ κι οι επιλογές τους στις μεταγραφές θα δώσουν το στίγμα για την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού.

Θα δείξουν τι μπορεί να πετύχει η πειραϊκή ομάδα και πού μπορεί να φτάσει τη νέα περίοδο, αλλά και σε βάθος διετίας ή τριετίας. Οι δύο Ισπανοί, πάντως, έχουν βάλει ψηλά τον πήχη, αν κρίνει κανείς από τις επαφές και τα ονόματα των παικτών που προκύπτουν από το εξωτερικό.

Ο Σέρτζι Νταρντέρ, για παράδειγμα, είναι ένας παίκτης που κοστολογείται 16.000.000 ευρώ και αν δεν είχε υποβιβαστεί η Εσπανιόλ, δεν θα γινόταν καν συζήτηση για τον δανεισμό του όχι μόνο για τον Ολυμπιακό, αλλά και για αρκετές από τις ομάδες της La Liga που τον θέλουν.

Ο Βινίσιους Σόουζα έχει χρηματιστηριακή αξία 6.000.000 ευρώ και η Λόμελ που κατέχει το 60% των δικαιωμάτων του (το άλλο 40% ανήκει στη Φλαμένγκο) φέρεται να τον κοστολογεί αρκετά πιο πάνω.

Επίσης, η Βαγιαδολίδ φέρεται να κοστολογεί τον Νταρβίν Ματσίς στα 4.000.000 ευρώ, όσα και η Μποταφόγκο τον Αντριέλσον. Ακόμα πιο υψηλή χρηματιστηριακή αξία έχουν οι σέντερ φορ Λουίς Σουάρες της Μαρσέιγ (8.000.000), Γουίλιαν Χοσέ της Μπέτις (6.000.000) και Αντί Ντελόρ της Ναντ (10.000.000 ευρώ).

Όσο για τον Άλεξ Κογιάδο της Μπαρτσελόνα, πριν από μερικούς μήνες κοστολογούνταν 5.000.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθούν οι πρώτες μεταγραφές του Ολυμπιακού (σε έντεκα ημέρες η ερυθρόλευκη αποστολή αναχωρεί για την Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της), οπότε το πρώτο δείγμα των Κορδόν και Μαρτίνεθ θα φανερώσει τις προθέσεις τους.

Άλλωστε, για ακόμα ένα καλοκαίρι θα υπάρξουν αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της πειραϊκής ομάδας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.