Δ. Κουτσούμπας: Με πιο δυνατό ΚΚΕ, ισχυρότερη η φωνή των εργαζομένων και στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Η άνοδος του ΚΚΕ θα δώσει ανάταση στο εργατικό κίνημα», ανέφερε σε συνέντευξή του, την Πέμπτη 22 Ιουνίου, στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel», ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως «ο λαός ξέρει ποιος είναι δίπλα του».

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «ήδη η πρώτη μεγάλη διαδήλωση κατά της κυβέρνησης της ΝΔ έγινε με τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα» και τόνισε πως «καμία κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη όταν υπάρχει ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, όταν υπάρχει ένα πιο δυνατό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή».

Όπως εξήγησε, «με πιο δυνατό ΚΚΕ θα είναι ισχυρότερη η φωνή των εργαζομένων και στη Βουλή, γιατί μπορεί να ενημερώνει τους εργαζόμενους και τον λαό για τα αντιλαϊκά νομοσχέδια, να προετοιμάσει την αντεπίθεσή τους έτσι ώστε αν μπορούμε, και το έχουμε καταφέρει, να καθυστερούμε αντιλαϊκά νομοσχέδια ή να κερδίζουν κάποιες ανάσες ανακούφισης οι εργαζόμενοι και κυρίως να οργανώνουν τον δικό τους αγώνα ώστε να ανεβαίνει ψηλότερα η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας ότι η πάλη τους πρέπει να οδηγηθεί και σε ριζικές αλλαγές. Να αλλάξει άρδην αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα, το πολιτικό σύστημα, επίσης, που υπηρετεί συμφέροντα λίγων και διεθνών συμμαχιών της άρχουσας τάξης της χώρας, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

«Είναι μεγάλο πράγμα η ίδια η εργατική τάξη, το εργατικό κίνημα, ο λαός να συνειδητοποιήσει τη δύναμη που έχει ο ίδιος ότι μπορεί να κάνει τεράστιες αλλαγές», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και συμπλήρωσε πως «ο λαός μπορεί να έχει κατακτήσεις με δυνατό το ΚΚΕ μπροστά στους αγώνες».

Επίσης, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις με τις οποίες αποτρέπονται πλειστηριασμοί λαϊκών σπιτιών με τα στελέχη του κόμματος στην πρώτη γραμμή, και στο παράδειγμα της Ναυπηγοεπισκευστικής Ζώνης Περάματος, όπου οι μεταλλεργάτες με την απεργία τους, έχοντας πλάι τους το ΚΚΕ, έλαβαν δέσμευση ότι θα γίνει υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν το 2017 και δεν την έκαναν υποχρεωτική ούτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Απαντώντας στην αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι «η ενίσχυση του ΚΚΕ με 1% δεν έχει σημασία», ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε πως «η επιπλέον ενίσχυση του ΚΚΕ την Κυριακή με 1%-2% σημαίνει 2-3 βουλευτές παραπάνω που δεν θα ψηφίζουν αντιλαϊκά νομοσχέδια της ΝΔ όπως έκανε κατά 50% ο ΣΥΡΙΖΑ και κατά 70% του ΠΑΣΟΚ», προσθέτοντας ότι αυτά τα κόμματα «ήταν χορηγοί της ΝΔ».

«Το προοδευτικό είναι αυτό που πάει τον κόσμο μπροστά. Που κάνει τον εργάτη, τον αγρότη, τον λαϊκό άνθρωπο, τη νεολαία πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Δεν τον έχει στη γωνία να περιμένει να ψηφίζει κάθε τέσσερα χρόνια. Ως τέτοια πελατεία θέλουν τα άλλα κόμματα τους εργαζόμενους, όλον τον ελληνικό λαό, τους λένε “θα λογαριαστούμε μετά” την ώρα που πρέπει να λογαριαστούν και αυτό το “μετά” δεν γίνεται ποτέ, εννοούν “να πας μόνο την Κυριακή στην κάλπη”», υπογράμμισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και κατέληξε: «Το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στην αποχή, λέμε να πάνε όλοι και όλες και να ψηφίσουν ΚΚΕ που είναι η μόνη ισχυρή, μαχητική αντιπολίτευση και το έχει αποδείξει».

ΑΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.