Νέα εξάδα υποψηφίων από τον Πέτρο Ψωμά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η ανακοίνωση υποψήφιων που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης σπιράλ για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων Πέτρου Ψωμά

Σήμερα ανακοινώνονται έξι νέα πρόσωπα, που θα συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια του σπιράλ, Έξι νέα πρόσωπα, με το δικό τους κοινωνικό αποτύπωμα, με εμπειρία ο καθένας στον τομέα του, που αναγνωρίζουν τα προβλήματα του Δήμου και της πόλης και που μπορούν να βρουν και να εφαρμόσουν τις απαραίτητες λύσεις.

Ειδικότερα, υποψήφιες με το σπιράλ θα είναι οι κυρίες Ευαγγελία Καρδάρα, γενικών καθηκόντων, για «μια νέα Πάτρα για όλους!», Μαριάννα Κεφάλα, ιδιωτική υπάλληλος, η οποία πιστεύει ότι «έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδία μας να πάρουμε την πόλη στα χέρια μας και να την αγαπήσουμε ξανά» και Νατάσσα Παπαδοπούλου – Δημούλα, ιδιωτική υπάλληλος για «μια Πάτρα πιο ανθρώπινη και αξιοπρεπή!». Επίσης στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ συμμετέχουν ο ελεύθερος επαγγελματίας Γιώργος Αγγελόπουλος, γιατί «η πόλη πρέπει και επιβάλλεται να αλλάξει», ο Δημήτρης Κουκούτσης, ελεύθερος επαγγελματίας, ο οποίος οραματίζεται μια σύγχρονη πόλη, όπου οι δημότες της θα είναι «υπερήφανοι ξανά!» και ο λογιστής-ηθοποιός Ευάγγελος Μιχάλης για «να γίνει η Πάτρα, η πόλη που ονειρευόμαστε».

 

Λεζαντα για την ομαδική φωτογραφία:

Από αριστερά (πάνω) Μαριάννα Κεφάλα, Ευαγγελία Καρδάρα, Ευάγγελος Μιχάλης και Νατάσσα Παπαδοπούλου – Δημούλα, Γιώργος Αγγελόπουλος και Δημήτρης Κουκούτσης (κάτω)

 

ΟΙ 6 ΝΕΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

 

1. Αγγελόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη

Ελεύθερος επαγγελματίας

#διοίκηση

 

«Η πόλη πρέπει και επιβάλλεται να αλλάξει»

 

«Συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές με το σπιράλ διότι πιστεύω ότι ο επικεφαλής Πέτρος Ψωμάς και η ομάδα του έχει ένα σωστό πρόγραμμα για την πόλη και μπορεί να την βγάλει από την αφάνεια και να της δώσει τη θέση που της αξίζει στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδος».

 

Ο Γιώργος Aγγελόπουλος είναι ελεύθερος επαγγελματίας και δραστηριοποιείται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών στην Πάτρα από το 1996. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα και συγκεκριμένα στα Βραχνέικα και είναι απόφοιτος λυκείου. Συμμετέχει πρώτη φορά στα κοινά ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Κάκαλη και έχει δύο γιους.

 

 

2. Καρδάρα Ευαγγελία του Θεόδωρου

Γενικών καθηκόντων

#παιδεία

 

«Μια νέα Πάτρα για όλους!»

 

«Η ενασχόλησή μου με την ομάδα κοινωφελούς εργασίας με βοήθησαν να αντιληφθώ και να δω καθαρά τα προβλήματα της Πάτρας. Μια πόλη μαραμένη χωρίς προοπτική εξέλιξης, εργασιακής και ποιοτικής ζωής. Έτσι αποφάσισα να δραστηριοποιηθώ ενεργά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό σπιράλ καθώς στο πρόσωπο του Πέτρου Ψωμά είδα έναν άνθρωπο με όρεξη, ηθική και αξίες μακριά από κομματικές διάφορες, έτοιμο να εργαστεί για μια Πάτρα ανθισμένη, όπως της αξίζει. Είμαι εδώ για να τον στηρίξω

και να βοηθήσω να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο και λειτουργικό  Δήμο για όλους τους πολίτες!»

 

Η Ευαγγελία Καρδάρα γεννήθηκε το 1960, μεγάλωσε στον Καστελόκαμπο και κατοικεί στην Πάτρα. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε εταιρίες με ακουστικά βαρηκοΐας και στη συνέχεια στο δημοτικό βρεφοκομείο με την ειδικότητα γενικών καθηκόντων. Με την ίδια ειδικότητα εργάζεται έως και σήμερα σε δημόσιο παιδικό σταθμό της Πάτρας. Είναι μητέρα δυο παιδιών, του Γεωργίου και της Αγαθής.

 

 

3. Κεφάλα Μαρία (Μαριάννα) του Περικλή

Ιδιωτική Υπάλληλος

#κοινωνία

 

«Έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδία μας να πάρουμε την πόλη στα χέρια μας και να την αγαπήσουμε ξανά»

 

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα για την οποία ως παιδί ήμουν περήφανη καθώς  άκουγα ότι είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος, η κυρίαρχη της Πελοποννήσου. Μια πόλη με ιστορία, πλούσιο εμπόριο, βιομηχανία και βιοτεχνία, αλλά και πολιτισμό. Η Πάτρα με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας, πόλος επικοινωνίας με την Ιταλία και άλλες δυτικές περιοχές. Καθώς δε χρειάστηκε να φύγω ποτέ από την πόλη μου, παρατηρούσα πως ενώ άλλες πόλεις εξελίσσονταν, στην Πάτρα όχι μόνο δεν γινόταν αυτό αλλά παρήκμαζε σταδιακά.

Οι θέσεις εργασίας ήταν ανύπαρκτες, καιρό πριν έρθει η οικονομική κρίση στην χώρα μας και για τον λόγο αυτό πολλοί φίλοι μου αναγκάστηκαν να φύγουν. Η εικόνα της πέρα από τον κεντρικό άξονά της, μοιάζει με εκείνη της  εγκαταλελειμμένης πόλης. Κι ενώ ως παιδί έχω αναμνήσεις από μια πόλη ζωντανή, μεγαλύτερη, σήμερα η ζωντάνια της περιορίζεται σε ελάχιστα σημεία. Η πόλη συρρικνώθηκε. Επιβλητικοί χώροι λίγο έξω από το κέντρο που κάποτε έσφυζαν από ζωή, τώρα στέκονται παρατημένοι στον χρόνο, βουβοί σαν φαντάσματα. Όλες οι πόλεις προχωρούν μπροστά και η Πάτρα πηγαίνει πίσω και έτσι επήλθε η κούραση και η απογοήτευση. Χάθηκε το κίνητρο.

Με γνώμονα πάντα πως μόνο με συλλογικότητα μπορούμε να δράσουμε στα κοινά θέματα, παρακολουθώντας  την  ομάδα του σπιράλ και την παρουσίαση των προτάσεων και του προγραμματισμού του Πέτρου Ψωμά, συνειδητοποίησα  ότι μακριά από τα κομματικά χρώματα η φωνή των περισσοτέρων Πατρινών πήρε μορφή και βήμα.

 

Όποιος έχει γνωρίσει έστω και λίγο τον Πέτρο μπορεί εύκολα να διακρίνει τον ρομαντισμό, τη δημιουργικότητα και την οργάνωση που τον χαρακτηρίζει. Την αγάπη του για την πόλη. Η συμμετοχή του Πέτρου στις δημοτικές εκλογές, δίνει το κίνητρο και το βήμα σε όλους τους πολίτες οι οποίοι νιώθουν απογοητευμένοι με τη σημερινή εικόνα της πόλης μας, να συμμετέχουν για μια πόλη που θα αγαπήσουμε ξανά και θα είναι περήφανα τα παιδιά μας ως αξιοπρεπείς δημότες της. Συμμετέχω δυναμικά και δηλώνω την υποψηφιότητά μου στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης του σπιράλ δίπλα στον Πέτρο Ψωμά, για μία πόλη χαμογελαστή, αφήνοντας  πίσω τη απογοήτευση και τη  μιζέρια».

 

Η Μαριάννα Κεφάλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Τελείωσε το 3ο Γενικό Λύκειο και είναι πτυχιούχος  Τεχνολογίας και Οργάνωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Διοικητικό-Λογιστικό)  του Α.Τ.Ε.Ι  Πατρών. Καθώς  προέρχεται από μια οικογένεια που ασχολείτο με τον κατασκευαστικό κλάδο, απέκτησε πληροφοριακές δεξιότητες σε αρκετά σχεδιαστικά προγράμματα. Από το 2003 και για δέκα χρόνια εργάστηκε ως σχεδιάστρια στο αρχιτεκτονικό  γραφείο του Ιωάννη Φακίρη, ενώ παράλληλα συνεργαζόταν με κατασκευαστικές  εταιρίες και μηχανικούς της πόλης μας. Το 2010 απέκτησε μαζί με τον τέως σύζυγό της Κώστα Αργυρόπουλο  την μοναχοκόρη τους Σοφία. Στη συνέχεια εργάστηκε για πέντε έτη ως συμβασιούχος του Πανεπιστημίου Πατρών στον κλάδο της υγείας, στη θέση της  γραμματείας  του  καθηγητή παιδιατρικής Διονύσιου Χρύση στο Π.Γ.Ν.Π. και  ταυτόχρονα ως υπάλληλος στην αλυσίδα των σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος.

Σήμερα εργάζεται σε γνωστό χρωματοπωλείο της Πάτρας στο τμήμα της μηχανογράφησης.

Οι τέχνες πάντα ήταν οι μεγάλες της αγάπες. Υπήρξε μαθητευόμενη σε εικαστικό εργαστήριο δίπλα στον αείμνηστο Μπάμπο Θεμιστοκλέους, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια

πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας και είναι γνωστή η συνεισφορά της σε καλλιτεχνικές δημιουργίες διαφόρων καρναβαλικών ομάδων από την παιδική της ηλικία.

 

 

 

4. Κουκούτσης Δημήτριος του Ιωάννη

Ελεύθερος Επαγγελματίας

#τεχνολογία

 

«Υπερήφανοι ξανά!»

 

«Πριν λίγα χρόνια είχα συνομιλία  με πρώην συνάδελφο, στέλεχος εταιρείας και συζητούσαμε περί Δήμου και ανθρώπων της πόλης. Μου λέει «ξέρεις γιατί η πόλη πάει από το κακό στο χειρότερο; Γιατί οι σωστοί άνθρωποι ασχολούνται με τις επιχειρήσεις τους και έχουν αφήσει ένα κενό που το εκμεταλλεύονται οι «μικροί» στον τρόπο σκέψης και στις ιδέες». Για καιρό γύριζαν αυτές οι κουβέντες μέσα στο μυαλό μου και υποσχέθηκα στον εαυτό μου, αν μου δινόταν ποτέ η ευκαιρία, ότι θα προσπαθούσα για ένα καλύτερο μέλλον   για την πόλη και το μέλλον των παιδιών μας. Για μια Πόλη ίσων ευκαιριών, μια πόλη πολιτιστική και αθλητική, μια πόλη καθαρή και χωρίς κομματικά κατάλοιπα.

Συμμετέχω στις Δημοτικές Εκλογές για #ένα_βήμα _μπροστά, μαζί με τον Πέτρο Ψωμά και το #σπιράλ ως μέλος της ομάδας Τεχνολογία. Μακριά από κόμματα και χρώματα, αλλά με κοινή πορεία για το καλύτερο της δικής μας Πάτρας. Με το Πανεπιστήμιο, το Επιστημονικό Πάρκο και τις Νεοφυείς Επιχειρήσεις Τεχνολογίας ως συνεργάτες, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια έξυπνη πόλη με ψηφιακές υπηρεσίες, φιλική προς τους πολίτες, έτσι ώστε η  τεχνολογία να μας υπηρετεί για το κοινό καλό όλων».

 

Ο Δημήτρης Κουκούτσης γεννήθηκε 1975. Ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως ηλεκτρονικός και τα τελευταία 6 χρόνια δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι ιδιοκτήτης της σχολής Εκπαίδευσης Αδειούχων Χειριστών Drone. Έχει παντρευτεί την Παρασκευοπούλου Νικολίτσα και έχει είναι πατέρας της 7χρονης Ανδριανής. Οραματίζεται μια σύγχρονη πόλη οπού οι κάτοικοί της  θα μπορούν να είναι υπερήφανοι ξανά!

 

 

5. Μιχάλης Ευάγγελος του Νικολάου

Λογιστής – Ηθοποιός

#διοίκηση

 

«Να γίνει η Πάτρα, η πόλη που ονειρευόμαστε»

 

«Μετά από πρόσκληση του παλαιού φίλου και υποψηφίου Πέτρου Ψωμά, αποφάσισα να συμμετάσχω στις προσεχείς δημοτικές εκλογές και να συμπορευθώ στο πλευρό του σπιράλ, για το όραμα που γεννήθηκε και υπάρχει, για μια πόλη που της αξίζει να είναι πρωταγωνίστρια, στην εργασία, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό, στον τουρισμό, στις υποδομές, στις καινοτόμες ιδέες, στο βιοτικό επίπεδο όλων των κατοίκων της. Συμμετέχω γιατί αγαπώ αυτή την πόλη, πιστεύοντας ότι μέσα από τη συλλογική εργασία μιας ανεξάρτητης παράταξης ετερόκλητων ανθρώπων με κοινό όραμα, θα μπορέσουμε να δώσουμε στην πόλη μας το πρόσωπο και τη θέση που της αρμόζει, τόσο για εμάς όσο και για τις μελλοντικές γενιές».

 

Ο Ευάγγελος Μιχάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα έχοντας ζήσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής του εδώ, μ’ εξαίρεση μια διετία στην Ιταλία. Είναι απόφοιτος του Ε.Α.Π., Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων & Οργανισμών και διατηρεί λογιστικό γραφείο. Υπήρξε για μια πενταετία μουσικός παραγωγός και είναι μέλος της Α.Μ.Κ.Ε Θεατρικών & πολιτιστικών παραγωγών «Τριλογία». Έχει έντονη κοινωνική, εθελοντική και πολιτιστική δράση. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει έντονη παρουσία στην πόλη με την ενασχόληση του στο θέατρο, παίζοντας σε πολλές παραστάσεις γνωστών και ντόπιων συγγραφέων. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια για πολλά χρόνια πάνω στο θέατρο από πολλούς καταξιωμένους δασκάλους και έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς ηθοποιούς και σκηνοθέτες εντός και εκτός Πατρών. Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

 

6. Παπαδοπούλου – Δημούλα Νατάσσα (Τασία) του Παναγιώτη

Ιδιωτική Υπάλληλος

#τουρισμός

 

«Για μια Πάτρα πιο ανθρώπινη και αξιοπρεπή!»

 

«Η καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες αλλά και η επιθυμία για προσφορά στον τόπο μου αποτελεί το κίνητρο για να είμαι υποψήφια με το σπιράλ, την παράταξη του Πέτρου Ψωμά. Ενός ανθρώπου με πραγματικό όραμα, θέληση και ικανότητα».

Η Νατάσσα Παπαδοπούλου- Δημούλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το 7ο Λύκειο Πατρών και ασχολήθηκε για χρόνια ως υπεύθυνη καταστημάτων και αργότερα ως φυσικοθεραπεύτρια. Είναι παντρεμένη και έχει έντονη κοινωνική παρουσία στην πόλη. Στα άμεσα σχέδιά της είναι η ενασχόληση με τα κοινά της Πάτρας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.