Στη φυλακή 8 οπαδοί για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έξι χρόνια μετά τα αιματηρά επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό, ολοκληρώθηκε η πολύκροτη δίκη με τους 36 κατηγορούμενους εκ των οποίων οι 8 οδηγήθηκαν στη φυλακή και 9 αθωώθηκαν. Συνολικά 16 κρίθηκαν ένοχοι για βιαιοπραγία που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή τρίτων, ενώ οι υπόλοιποι κρίθηκαν ένοχοι με μεταβολή κατηγορίας που επέφερε μικρές ποινές.

Όσοι δεν οδηγήθηκαν στη φυλακή για να εκτίσουν ποινές από ένα έτος έως 25 μήνες, τους επιβλήθηκαν ποινές από 12 έως 18 μήνες με τριετή αναστολή και πρόστιμα που κυμαίνονται από 150 έως 3500 ευρώ.

Η δίκη των κατηγορούμενων για τα επεισόδια που είχαν διαδραματιστεί μεταξύ οπαδών, στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα-τελικού του κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, στις 6 Μαΐου του 2017 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου, ολοκληρώθηκε μετά από έξι διακοπές και χθες ανακοινώθηκαν οι ποινές, στους πρωταγωνιστές των απίστευτων σκηνών βίας, που είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι 36, ήταν βιαιοπραγία με αφορμή αθλητική εκδήλωση, από δράστες που χρησιμοποίησαν μέσα, ικανά και πρόσφορα να προκαλέσουν κίνδυνο για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα τρίτων, καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Η δικογραφία ήταν ογκωδέστατη και περιλάμβανε κατηγορούμενους από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Δράμα, Ξάνθη, Βέροια, Γιαννιτσά και Βόλο.

https://www.zougla.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.