Γιώργος Λιάγκας για τις δηλώσεις του για το Athens Pride: «Θα αποσύρω τη λέξη κλόουν»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην εκπομπή «Πρωινό» μίλησε την Παρασκευή  η τρανς Βανέσα Κόττη, η οποία κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού ενώ εξέφρασε την αντίθεσή της με όσα είχε πει ο Γιώργος Λιάγκας για το Athens Pride και τη δήλωση περί «κλόουν».

Τότε ο Γιώργος Λιάγκας ξεκαθάρισε:

«Είμαστε όλοι απολύτως το ίδιο πράγμα. Θα αποσύρω τη λέξη κλόουν, γιατί ουσιαστικά η λέξη κλόουν ήταν μια λέξη που δεν υπερθεμάτιζε την ουσία αυτού που ήθελα να πω. Το υπόλοιπο το κρατάω βέβαια. Αλλά τη λέξη την αποσύρω.

Η ουσία όλων όσων είπα δεν αλλάζει, γιατί ήταν μια θέση νομίζω τη Δευτέρα που προφανώς ήταν υπέρ του γεγονότος ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι.

Μην το ξαναπώ πάλι. Εγώ το είπα αυτό με αφορμή το ομοφυλόφιλο παιδί που αναγκάστηκε να μηνύσει τους γονείς του επειδή δε δεχόντουσαν τη σεξουαλική του ταυτότητα σε ένα χωριό στη βόρεια Ελλάδα.

Τους ανθρώπους αυτούς πρέπει να τους πας βήμα βήμα. Αν λοιπόν στους ανθρώπους αυτούς πεις ότι το παιδί τους δεν είναι ντροπή να είναι ομοφυλόφιλο, μπορεί και να το καταλάβουν. Αν τους πεις από τη μια μέρα στην άλλη ότι το παιδί σου θα ντυθεί γυναίκα με τακούνια και θα βγει στην πλατεία του χωριού, που δικαίωμά του είναι να το κάνει, θα τρομάξουν περισσότερο.

Σε μένα δεν έχω πρόβλημα, ντυθείτε όπως θέλετε. Το πρόβλημα είναι αυτοί οι άνθρωποι και πρέπει να τους πας βήμα βήμα. Ίσως λοιπόν είπα το πολύ πλουμιστό, αφήστε το κλόουν, να μην έχει το αποτέλεσμα που όλοι θέλουμε. Σας καλύπτει αυτό που είπα;

Και επίσης αυτοί που βγαίνουν και λένε ότι δεν πρέπει να έχω άποψη να το κοιτάξουν. Να κοιτάξουμε όλοι τη δημοκρατικότητά μας σε αυτή τη χώρα. Βγαίνουν κάποιοι δημοκράτες και λένε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν πρέπει να έχουν άποψη. Σας χαρίζω τη  δημοκρατία σας».

govastileto.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.