Τέλος Επιτηδεύματος: Ποιοι μπορούν να κάνουν ένσταση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δικαίωμα υποβολής ένστασης έως τις 28 Ιουλίου, έχουν οι φορολογούμενοι που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και δικαιούνται απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για το φορολογικό έτος 2022, λόγω αύξησης των θέσεων εργασίας, εάν έως την μεθεπόμενη Παρασκευή 7 Ιουλίου, δεν λάβουν σχετικό email, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπηρεσιακών υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, η οποία υπεγράφη και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ σε εφαρμογή σχετικής διάταξης νόμου, ορίζει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα.

Αναφέρει ότι, ειδικά για το φορολογικό έτος 2022, η ΑΑΔΕ ενημερώνει με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τις επιχειρήσεις με φορολογικό έτος που λήγει έως τις 31.1.2023, οι οποίες πληρούν την προϋπόθεση για την αύξηση των θέσεων εργασίας, μέχρι τις 7 Ιουλίου 2023. Οι επιχειρήσεις που δεν λαμβάνουν το ηλεκτρονικό μήνυμα, λόγω μη διακρίβωσης της πλήρωσης των προϋποθέσεων, δικαιούνται να υποβάλλουν ένσταση μέχρι τις 28 Ιουλίου 2023.

Η ένσταση υποβάλλεται, σύμφωνα με την ΕΡΤ, με τη συμπλήρωση σχετικού εντύπου εντός του περιβάλλοντος του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Οι ενστάσεις εξετάζονται από Επιτροπή, που θα συσταθεί από τον Γενικό Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων.

Προκειμένου να μην απορριφθεί ως «απαράδεκτη» η ένσταση, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να συνυποβάλλουν με το έντυπο, σε ηλεκτρονική μορφή, όλα τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και στοιχεία για την τεκμηρίωση της ένστασης.

Η απόφαση που εκδίδεται από την Επιτροπή Ενστάσεων κοινοποιείται στην επιχείρηση και γνωστοποιείται στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, το οποίο αποστέλλει για τις περιπτώσεις αυτές επικαιροποιημένα στοιχεία στην ΑΑΔΕ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.