Qatargate: Χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι Τζόρτζι και Ταραμπέλα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ελεύθεροι χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι θα μπορούν να κυκλοφορούν πλέον οι ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλα και Φραντσέσκο Τζόρτζι, ανακοίνωσε την Τρίτη το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου, σύμφωνα με τη Le Soir.

«Η προφυλάκισή τους δεν ήταν πλέον δικαιολογημένη», δηλώνει η εισαγγελία, η οποία  αναφέρει ότι εγκρίνει την απόφαση του ανακριτή.

Εδώ και αρκετούς μήνες, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία του Βελγίου διεξάγει εκτεταμένη έρευνα σχετικά με τις προσπάθειες του Κατάρ και του Μαρόκου να επηρεάσουν τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και οι δύο χώρες φέρονται να προσπάθησαν να επηρεάσουν τις αποφάσεις και τα ψηφίσματά του μέσω του πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και της μη κερδοσκοπικής του οργάνωσης «Fight Impunity».

Για την υπόθεση του Qatargate, εκτός από τον Αντόνιο Παντσέρι, συνελήφθησαν επίσης στις 9 Δεκεμβρίου το δεξί του χέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι, η Εύα Καϊλή, σύντροφος του τελευταίου και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Νικολό Ταλαμάνκα, ο πατέρας της Εύας Καϊλή και ο συνδικαλιστής Λούκα Βισεντίνι. Οι δύο τελευταίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά από ανάκριση, αλλά οι Αντόνιο Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι, Εύα Καϊλή και Νικολό Ταλαμάνκα είχαν τεθεί υπό κράτηση με ένταλμα σύλληψης. Στις 11 Φεβρουαρίου είχε συλληφθεί με τη σειρά του ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα.

Έκτοτε, ο Νικολό Ταλαμάνκα αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή, ο οποίος έθεσε τα άλλα τέσσερα άτομα υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση στο σπίτι τους. Η Εύα Καϊλή ήταν η τελευταία που βγήκε από τη φυλακή στις 14 Απριλίου και μαζί με τον Αντόνιο Παντσέρι παραμένουν υπό παρακολούθηση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.