Ενέργεια: «Απόβαση» Βρετανών στις ΑΠΕ και το πράσινο υδρογόνο στη Φθιώτιδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tην πρώτη μεγάλη επένδυση της Βρετανικής εταιρείας Hive Energy στην Ελλάδα, επικυρώνει η υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την ένταξη στις διαδικασίες χορήγησης κινήτρου ταχείας αδειοδότησης του πρότζεκτ Βlue Sky στο δήμο Δομοκού στην Φθιώτιδα.

Η επένδυση συνολικού ύψους 226 εκατ. ευρώ που υπέγραψε προ ολίγων ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, προβλέπει την κατασκευή ενός ηλιακού σταθμού παραγωγής ενέργειας δυναμικότητας 200 MW. Το έργο περιλαμβάνει επίσης μονάδα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με μπαταρίες ισχύος 100 MW και μετατροπή σε πράσινο υδρογόνο με ηλεκτρολύτη δυναμικότητας 50MW.

Το έργο θα εγκατασταθεί σε μισθωμένα οικόπεδα εντός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το συνολικό κόστος του επενδυτικού σχεδίου, προβλέπει δαπάνη άνω των 111 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου, 63 εκατ. ευρώ για τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας σε συστοιχία μπαταριών και μονάδα παραγωγής υδρογόνου ισχύος 50MW ύψους 52 εκατ. ευρώ (συνολικά 226 εκατ. ευρώ).

Η επένδυση της Blue Sky έχει χαρακτηριστεί με περσινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων ως στρατηγική καθώς έχει υπαχθεί στην κατηγορία των Εμβληματικών Επενδύσεων Εξαιρετικής Σημασίας που της έχει χορηγηθεί και το κίνητρο ταχείας αδειοδότησης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.