Πορτογαλία – Τσεχία 2-1: Ανατροπή στις καθυστερήσεις με χρυσές αλλαγές και τον Ρονάλντο να κάνει ρεκόρ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Πορτογαλία αν και βρέθηκε να χάνει 1-0 από την Τσεχία κατάφερε με τις αλλαγές να φτάσει στην ανατροπή στις καθυστερήσεις και να επικρατήσει με 2-1 με τον Ρονάλντο που έγινε ο πρώτος παίκτης που έπαιξε σε 6 Euro να γράφει ιστορία.

Το πρώτο 45λεπτο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την Πορτογαλία με τον Ρονάλντο και τους συμπαίκτες του να έχουν συνέχεια τη μπάλα στα πόδια τους αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Τσεχίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι Πορτογάλοι έφτασαν σε ποσοστό κατοχής της μπάλας στο πρώτο μέρος, το 74,8% ενώ είχαν και εννιά τελικές, όχι όμως κλασικές ευκαιρίες, σε αντίθεση με τη μόλις μια της Τσεχίας.

Η υπεροχή των Πορτογάλων ήταν ανούσια στο πρώτο μισάωρο του αγώνα και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 32′ όταν σε ωραία κάθετη ο Ρονάλντο έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε το πλασέ με τον Στάνεκ να διώχνει με το ένα χέρι. Η μπάλα έδτασε στον Βιτίνια που έκανε το σουτ με τον Τσέχο γκολκίπερ να διώχνει ξανά.

Ο Ρονάλντο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έγινε και πάλι αποδέκτης της μπάλας, γύρισε, έκανε το σουτ με το αριστερό για να δει τον Στάνεκ να του λέει και πάλι όχι.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ (63′ Ινάσιο), Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Ζοάο Κανσέλο, Μέντες, Φερνάντες, Βιτίνια Μπερνάρντο Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λεάο (63′ Ζότα).

ΤΣΕΧΙΑ: Στάνεκ, Χράνατς, Κρέιτσι, Χόλες, Σούτσεκ, Κουφάλ, Ντούντερα, Πρόβοντ, Σουλτς, Σικ (60′ Χίτιλ), Κούχτα (60′ Λινγκρ).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.