Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η πληγείσα περιοχή της Δ.Ε. Τριταίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δημάρχου Ερυμάνθου, Θόδωρου Μπαρή η πληγείσα περιοχή της Δ.Ε. Τριταίας από τη μεγάλη πυρκαγιά της 21ης Ιουνίου 2024.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση που υπογράφει ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρεται πως «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των Δημοτικών Κοινοτήτων Μανεσίου, Σταυροδρομίου, Ρουπακιάς, Κάλφα, Αγίας Βαρβάρας και Σκούρα της Δημοτικής Ενότητας Τριταίας του Δήμου Ερυμάνθου, της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών για την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 21-06-2024 στην ανωτέρω περιοχή.
Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 22 Ιουλίου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».
Μετά την απόφαση αυτή, ο δήμαρχος Ερυμάνθου δήλωσε «η περιοχή μας υπέστη καταστροφικές ζημιές από τη μεγάλη πυρκαγιά. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, της ύδρευσης, αλλά και της άρδευσης και προς αυτή την κατεύθυνση ζητούμε την κατανόηση και την υπομονή των συνδημοτών μας. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η αναλυτική καταγραφή των ζημιών στις ιδιωτικές περιουσίες, στις αγροτικές εγκαταστάσεις, στις καλλιέργειες και στο ζωικό κεφάλαιο,ενώ μείζον ζήτημα είναι και η περιβαλλοντική καταστροφή, καθώς κάηκαν χιλιάδες στρέμματα δάσους που αποτελούσε σπουδαίο κεφάλαιο του φυσικού μας πλούτου και με όλες μας τις δυνάμεις θα διασφαλίσουμε την φυσική του αναγέννηση».

Η απόφαση

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.