Σίκινος: Ακαρπη η αναζήτηση για τις δύο Γαλλίδες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο γυναικών, που αγνοούνται από το πρωί της Παρασκευής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24, πρόκειται για δύο τουρίστριες από τη Γαλλία, μια 73χρονη και μία 64χρονη, οι οποίες διέμεναν σε διαφορετικά ξενοδοχεία, ωστόσο εικάζεται πως ίσως συνδέονται μεταξύ τους.

Όπως ανέφερε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Σικίνου, Βασίλης Μαράκης, το πρωί της Παρασκευής η μία τουρίστρια έστειλε μήνυμα στον ιδιοκτήτη του καταλύματος όπου διέμενε, λέγοντάς του πως παραπάτησε, έπεσε και δεν αισθάνεται καλά. Το μήνυμα συνόδευε και με μία φωτογραφία στην οποία φαινόταν πεσμένη στο έδαφος.

Οι αρχές δεν κατέστη εφικτό να εντοπίσουν την τοποθεσία όπου βρισκόταν η γυναίκα μέσω του σήματος του κινητού, παρά μόνο να οριοθετήσουν την περιοχή εξαφάνισης στα νότια του νησιού.

Ωστόσο, όπως λέει ο κ. Μαράκης, στο νότιο τμήμα του νησιού είναι όλες οι παραλίες και πάρα πολλά μονοπάτια. «Έχουμε χωριστεί από την πρώτη στιγμή σε ομάδες, ντόπιοι, εθελοντές και πυροσβέστες, και χτενίζουμε το νησί, με βάρκες, σκάφη και drones» λέει ο ίδιος.

«Την ημέρα που βγήκαν για πεζοπορία, επικρατούσε ακραία ζέστη και σήμερα που ασχολούμαστε με τον εντοπισμό τους, φυσούν δυνατοί άνεμοι. Κάποια από τα μονοπάτια του νησιού μας είναι χαρτογραφημένα, κάποια άλλα όμως όχι. Δεν γνωρίζουμε καν αν οι δύο τους βγήκαν για περίπατο μαζί ή χώρια. Πάντως, χτενίζουμε αδιάκοπα την περιοχή και στις έρευνες συμμετέχουν πυροσβέστες από τη Σύρο, αλλά και εθελοντές», περιέγραψε ο κ. Μαράκης.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.